Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

FOTO. Salvamontiștii sătmăreni, antrenament alături de echipa de pe elicopterul SMURD

Reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare au fost prezenți la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj, acolo unde au făcut cunoștință cu tehnica și modul de intervenție a pompierilor. De asemenea, salvatorii montani au vizitat și noua bază de la Jibou, acolo unde s-au pregătit alături de piloții elicopterului SMURD care deservește inclusiv județul Satu Mare.

,,Prima vizită a avut loc la sediul ISU Sălaj, unde ne-a fost prezentată tehnica din dotare, și modul de intervenție pe tipuri de dezastre, (incendii, cutremure sau inundații). Legat de acestea am avut posibilitatea de a ne familiariza și cu tehnica de ultimă generație aflată în dotarea ISU Sălaj și anume, drona performantă cu termoviziune, extrem de utilă în diverse activități de recunoatere la înălțime, dar mai ales în căutare a persoanelor rătăcite sau accidentate, precum și sistemul de dispecerizare audio – video în timp real al acțiunilor de intervenție’’, spune reprezentantul Salvamont Satu Mare, Alex Costin.

Salvamontiștii s-au deplasat mai apoi la Punctul de operare aeromedicală de la Jibou, acolo unde este baza elicopterului SMURD care deservește județele din nord-vestul țării. Aici, salvatorii montani au avut ocazia să se pregătească alături de piloții elicopterului care acoperă și cazurile medicale de urgență din județul Satu Mare.

,,Pregătirea a continuat la Punctul de operare aeromedicală de la Jibou, unde comanda pregătirii noastre le-a fost încredințată piloților de elicopter, Mureșan Mihai și Dragne Alexandru, iar partea de prim ajutor domnului Trancă Sebastian, medic elicopter SMURD. Exercitiile au vizat măsurile de siguranță la sol, modul de semnalizare la sol a elicopterului, îmbarcarea și debarcarea cu toate operațiunile aferente, acordarea de prim ajutor unei persoane accidentate, dispunerea accidentatului în targă și îmbarcarea acestuia în elicopter. Mai mult decât atât, am avut parte de două ridicări de la sol ale echipajului, solicitat pentru misiuni medicale, timp în care am putut pune în aplicare cele învățate și de a ne acomoda la curentul puternic de aer, generat de rotorul elicopterului’’, a mai spus Alex Costin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.