Ultima actualizare: azi, 16:01
Locale

Iluminatul festiv va fi pornit la Satu Mare în 29 noiembrie! Se anunță spectaculos

Iluminatul festiv din acest an va fi pornit în 29 noiembrie, la ora 18,00, lângă bradul din Parcul Central, unde va avea loc și un show cu personaje de basm.

Municipiul Satu Mare se va îmbrăca în mii de luminițe, șiruri și figurine luminoase. Doi brazi împodobiți cu zeci de șiruri luminoase în culorile alb-cald și alb-rece, inspirate de cerul plin de stele din noaptea de Ajun, au fost amplasați în Piața Libertăți și Piața 25 Ocrombrie, iar atmosfera din jurul lor va fi completată de colinde.

Bradul din Parcul Central este împodobit cu 60 de șiruri de lumini, aproximativ 1.200 metri de șir luminos cu flash, iar la baza bradului, Moș Crăciun va lăsa două figurine sub formă de cadouri.

Un număr de 45 de copaci care înconjoară parcul și cei din interiorul parcului au fost împodobiți cu luminițe, la fel și gardul viu care vor descrie un decor de poveste.

În acest an, s-a făcut legătura dintre Piața Libertății și Piața 25 Octombrie printr-un tunel de luminițe amplasat la ieșirea din Parcul Central, acesta fiind un element surpriză care a fost realizat astfel încât să permită accesul în interiorul lui și din lateral, pentru cei care vor dori să poată face fotografii.

Piața Libertății este împodobită cu 23 de transversale, fiecare transversal fiind compusă din doi îngeri și patru fulgi de nea. De asemenea, la fel ca și anul trecut, au fost împodobite cu transversale și străzile adiacente Pieței Libertății: str. Ștefan cel Mare (7 transversale) str. Horea (6 transversale), str. Al.I.Cuza ( 9 transversale) str. Decebal ( 3 transversale), 1 Decembrie ( 13 transversale), bld. I.C. Brătianu ( 12 transversale).  În total: 73 transversale luminoase pe în Piața Libertății și pe străzile adiacente.

Pe transversale s-a păstrat motivul principal “ îngerul”, care a fost special conceput special pentru municipiul Satu Mare, fiind un element mai deosebit față de elementele prezentate în anii anterior. De asemenea, alegerea și păstrarea acestui element ca motiv principal decorativ, cu semnificații religioase, are legătură și cu faptul că în acest perimetru au locația trei biserici.

Pasajul Corneliu Coposu prezintă în acest an un element surpriză cu totul deosebit, amplasat chiar la intrarea pe pasaj, o perdea de ghirlande luminoase cu regim de înălțime variabil care simbolizează zăpada căzătoare, formată din becuri led, conceptul fiind întâlnit și în marile orașe europene.

Toți copacii din jurul platoului de evenimente , respectiv 24 de arbori mai mari și 13 copaci mai mici au fost îmbrăcați în luminițe, continuând astfel legătura dintre Piața Libertății și Piața 25 Octombrie.

În Piața 25 Octombrie a fost amplasat în brad argintiu, care constituie un alt element de noutate față de anul trecut, fiind împodobit cu 900 de metri de ghirlande luminoase cu flash, în culorile alb-cald , alb-rece.

Cea mai mare parte a Pieței 25 Octombrie va fi ocupată de patinoarul de 600 metri pătrați care va fi acoperit de o structură sub forma unei plase din 1000 de becuri led care vor încheia traseul de lumini care a pornit din Piața Libertății.

****

Pentru a fi la curent cu ştirile PortalSM vă invităm să ne urmăriţi şi pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.