Ultima actualizare: azi, 17:38

Locale

Mare atenţie! 12 cazuri de trichineloză în Satu Mare! Sfatul specialiştilor

Au fost depistate 12 cazuri de trichineloză în Satu Mare. Specialiștii atrag atenția asupra pericolului pentru sănătatea oamenilor.

Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuța, a făcut astăzi un apel public cu privire la efectuarea controalelor trichineloscopice după sacrificarea animalelor. El a precizat că proprietarii animalelor pozitive sunt despăgubiţi la preţul pieţei, astfel că nu merită să îşi rişte sănătatea.

“Porcul identificat pozitiv se despăgubeşte la preţul pieţei, avem fondurile necesare. N-am avut cazuri pozitive la om în acest an, am avut 12 cazuri la porci. Încercăm prin echipele pe care le avem, cu un program prelungit, încrucişat, să asigurăm suplimentarea personalului, servicii prompte şi de calitate”, a spus Dumuţa.

Sfatul specialiştilor – 12 cazuri de trichineloză în Satu Mare

Pentru orice urgență apelați telefonul 0261715956.

Toți solicitanții care doresc efectuarea examenului trichineloscopic, ca în momentul prezentării probei de carne – pilieri diafragmatici – trebuie să aibă asupra lor:

Cartea de Identitate a proprietarului/solicitantului, Crotalia de identificare a suinei / suinelor sacrificate, Suma de 23,80 lei reprezentând contravaloarea unei probe examinate.

Cabinetele Veterinare Concesionate/Private își stabilesc tarife de manoperă proprii. Carnea provenită de la porcii sacrificați în gospodăriile populației este destinată strict pentru consum familial.

Este interzisă comercializarea cărnii de porc sub orice formă, obținută în urma sacrificărilor de porci din gospodăriile populației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.