Ultima actualizare: azi, 16:12
Naţionale

Noi victime în blocul morții din Timișoara. Cel puțin 9 polițiști, duși de urgență la spital

Cel puțin nouă polițiști, printre care și inspectori criminaliști, au probleme medicale după ce au intrat în blocul din Timișoara unde au murit trei persoane în urma dezinsecției.

Polițiștii contaminați au acuzat stări de greață și vărsături. Chiar dacă autoritățile au transmis că polițiștii au ajuns la spital doar preventiv, oamenii legii se pare că au probleme evidente de sănătate, informează Realitatea.

După ce blocul în care au fost înregistrate trei decese după o operațiune de deratizare a fost evacuat, a urmat un al doilea imobil, situat pe strada Vaida Voevod. Conform RealitateadeTimis.net, un singur apartament ara cu probleme, în el efectuându-se dezinsecția de către firma care a operat și în blocul morții.

Autopsiile asupra femeii și a celor doi copii de la Timișoara care au pierit după deratizarea făcută în blocul lor nu au stabilit legătura directă dintre moartea lor și otrava folosită. Legiștii vor face însă teste suplimentare mai ales că încă cinci locatari au fost internați cu simptome asemănătoare victimelor.

Ministerul Apărării Naționale transmite că o echipă mobilă se află la fața locului și sprijină cercetările de la Timișoara.

„O echipă mobilă din cadrul Ministerului Apărării Naționale se află, la această oră, la Timișoara, pentru a acorda sprijin autorităților locale  în vederea confirmării prezenței unor substanțe chimice toxice industriale în cazul incidentului de la sfârșitul săptămânii trecute. Cei trei specialiști, membri ai unei echipe de prelevare și identificare a agenților chimici, bacteriologici și radiologici (SIBCRA) din cadrul Centrului de Cercetare Ștințifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din MApN, vor acționa, cu echipamente performante, pentru detecția fosforului remanent din diverși compuși organici și anorganici de la fața locului, precum și pentru verificarea plenitudinii operațiunilor de decontaminare desfășurate până în prezent”, a transmis MApN într-un comunicat, joi dimineață.

Un comentariu

  1. GB Răspunde

    Uff.. e groasă la Timișoara! Aloo! Dl. Vela se aude? Știți ceva? Cum? sunteți ocupat cu rebrenduirea Poliției? Scuze. Aloo! dl Orban se aude? Faceți ceva? Aaa.. sunteți ocupat cu “restructurarea vin ai noștrii”. Scuze! Aloo..preafericite Daniel?. -Da!!!. Ne puteți ajuta? . -Da, mobilizez sfinții!!. – Mulțumim!!, în sfârșit ne bagă cineva în seamă și vine ajutorul de la București, stați liniștiți fraților suntem pe mâini bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.