Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

PNL: PSD, o piatră de moară legată la gâtul României. Iohannis și PNL vor să pună țara pe picioare

Aflați la Târgoviște, pentru o întâlnire cu simpatizanții, Klaus Iohannis și Ludovic Orban au luat la pas orașul, intrând în contact cu cetățenii. Doi politicieni normali, întâmpinați cu căldură, în orașul pe care, la europarlamentare, PSD l-a transformat într-o cazemată, permițând accesul doar pe bază de parolă.

Vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism şi vedem că de fapt ce ne-a ţinut în urmă, ce ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât, este PSD-ul”, a fost mesajul președintelui Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis și premierul desemnat Ludovic Orban au mers pe jos prin Târgoviște, în drumul spre Casa de Cultură din localitate, unde a avut loc întâlnirea șefului statului cu simpatizanții săi din Dâmbovița.  Oamenii au dat mâna cu președintele României și au făcut fotografii cu acesta.

Printre cei care au dorit să îl cunoască pe șeful statului s-a numărat Radu Lecoiu, un elev din Târgovişte care a câştigat medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Șeful statului și campionul olimpic la juniori, acum în clasa a IX-a, au discutat în interiorul Casei de Cultură, înainte ca președintele să ajungă la reuniunea PNL. La cererea adolescentului, președintele Iohannis i-a acordat un autograf pe EU.RO, o carte a președintelui Iohannis dedicată Uniunii Europene. Elevul a făcut și un selfie cu președintele României. De altfel, șeful statului a fost asaltat de simpatizanți care au dorit să facă fotografii cu el.

Îndepărtatea PSD de la putere

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut că PSD este principala cauză pentru care România nu s-a putut dezvolta mai mult şi mai bine în ultimii 30 de ani.

Și dacă ne uităm în urmă, în această perioadă de tranziție, în acești 30 de ani, vedem că abia acum începem să scăpăm de comunism și vedem că de fapt ce ne-a ținut în urmă, ce ne-a ținut ca și cum am fi avut o piatră de moară legată de gât, este PSD. PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine”, a acuzat președintele Klaus Iohannis.

El a opinat că schimbarea trebuie să fie una profundă şi să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie. ”Nu putem, noi, românii, să rămânem ancorați într-o veșnică tranziție. Trebuie să începem să pășim pe calea cea dreaptă. Or asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp! Altfel, schimbarea nu se va produce. Amintiți-vă că noi am mai crezut în anumite etape că am scăpat. Am crezut că am scăpat de tot de comuniști. Am crezut în unele etape, chiar am crezut, că am scăpat și de PSD. Dar PSD mereu și mereu s-a întors, cu alte fețe, cu alte nume, dar cu aceleași metehne”, a declarat Klaus Iohannis.

Guvernarea Iohannis-PNL

Și în acest timp trebuie să guverneze Partidul Național Liberal! Trebuie să guverneze Partidul Național Liberal, fiindcă este o forță enormă. Am dovedit-o”, a fost mesajul președintelui Iohannis.

Șeful statului a explicat celor care îl întreabă de ce vorbeşte despre PSD că  guvernările PSD sunt vinovate de lipsa autostrăzilor, a spitalelor, dar şi de faptul că pensionarii întreabă dacă li se vor tăia pensiile. Iohannis a arătat, în acest context, că seniorii trebuie să aibă o viaţă decentă şi că PNL va asigura veniturile pensionarilor.

Îmi doresc, un guvern cu care putem să lucrăm împreună, un guvern cu care, după atâția ani, dragii mei, în fine ne apucăm de treabă pentru români! Și este foarte, foarte mult de lucru. Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României. Trebuie să refacem justiția și să reluăm lupta anticorupție. Trebuie să transformăm economia României într-o economie sustenabilă. Trebuie să facem școlile sigure pentru elevi și pentru profesori. Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis. Trebuie să garantăm pensionarilor pensiile. Trebuie să dezvoltăm infrastructura”,a declarat șeful statului.

Sursa: PNL

Material comandat de Partidul Național Liberal, realizat de PortalSM, Cod AEP mandatar financiar 31190005

35 comentarii

  1. Zi-le d-l Geo Răspunde

    PNL = PSD aceeasi mizerie !!!! Propaganda ieftina pe care o facea si PSD !!! Votati PNL ca s-a incins tarita in Stef !!!

  2. y Răspunde

    Unde este x-ulescu cu intervențiile sale “inteligente”? Doar nu a pățit ceva?

    • x-ulescu Răspunde

      muianis ,candidatul pnl la presedintie a venit din SUA cu o sapca ,data plata pentru gazele din Marea Neagra ,presedintele Poloniei a venit cu scutirea de vize pt.polonezi.
      Am vazut ce ,,calitati au unii propusi ministrii de pnl .de a NU plati impozitele la stat ..

      Multumit @y .. ??

      • y Răspunde

        Mulțumit. Dar pricepi că din cauza atacurilor la justiție, a politicii tip ghiocel către vest și a suspiciunilor de imixtiune a interlopilor și a mafiei în cercurile înalte nu ne vrea nici Schengen, nici alții? Noroc că suntem în UE că altfel luam o m@ie acum ca Macedonia mai nou și de nord! Unde ai văzut tu la polonezi politică externă ca la noi? Și asta vezi că-i valabil și pentru mandatul lui Ilici că prima dată suna la Moscova să audă ce spune tavariș, pardon mai nou gospodin. Nu avem noi demnitate către exterior suntem numai jucători de gradul 3 sau 4. Iar în interior o singură întrebare retorică am. Vi se pare că suntem în ultima săptămână a campaniei prezidențiale? Mie nu. Foarte slabi toți. Dar tu poți s-o votezi pe Veorica ta măcar să ne facem de râs ca lumea. Aștept cu nerăbdare turul 2 , când nu mai poate fenta nimeni dezbaterea directă. Vreau să văd cum îngheață la propriu ecranul. Sau va începe să deruleze imaginile înapoi.

        • x-ulescu Răspunde

          Dumnezeu se pare ca tine cu polonezii !! a trantit avionul cu presedintele ala al lor tip basescu si au scapat de el , noi nu am avut nococ de asa ceva cu base ,mai speram cu werner ,poate .poate

          • y

            Tu ai o problemă serioasă la etaj dacă afirmi așa ceva. Totuși vorbești de un președinte ales prin sufragiu universal prin voturi valabil exprimate de majoritatea cetățenilor. Nu-ți convine e altă treabă dar astea sunt regulile de joc. Nici mie nu mi-a plăcut Băsescu dar a fost ales. Dacă ai probleme cu scrutinul tu ai problemă cu însuși democrația. Chiar ar fi indicat pentru cei cu acest tip de logică sistemul de guvernământ monarhia. Te scutește de gândire. Oricum te depășește. Dar oricum asta e doar teorie nu mai e deloc fezabil.
            PS. Sunt sigur că la faza cu trântitul avionului serviciile ruse au avut partea lor de implicare. Dar e o problemă prea spinoasă cum a fost și pădurea Katyin sau pactul secret Ribbentrop-Molotov. Un lucru e sigur, polonezii nu se mai lasă călcați în picioare, prea și-au bătut unii joc de ei de-a lungul istoriei. Noi în schimb ….. Suntem viteji pe mormanul nostru de gunoi, suntem niște cocoși caraghioși, vociferăm, gesticulăm, promitem apoi cum trecem granița ne k@k@m pe noi. De aia nimeni nu ne ia în serios. Vreți exemplu? Ultimul raport MCV. Parcă citeam celebrul banc “ai șapcă, n-ai șapcă”.?

          • x-ulescu

            eu nu am vrut sa ajunga werner presdinte , totusi a ajuns , de asemenea nu vreau sa pateasca ceva …totusi ….

          • @y

            Pe basescu l-au ”ales” softurile STS-ului,alea pe care au mers banii Serviciului 112…Si ce daca s-ar da de-a berbeleacul avionul cu joiannis?Ar beneficia de onoruri militare cu tot tacamul, post mortem ! :))))))))))))))))

  3. Ciolhanis Răspunde

    Pai daca PSD-ul e piatra ce atarna de gatul acestei natii, PNL-ul e haznaua in care ne vom ineca cu totii! Cine vorbeste! Primul asistat social al statului! Werner, vei ramane in istorie, in cacastoarea ei, acolo unde iti este locul!

    • creTina Turner Răspunde

      Si tu vei ramane in istorie ca un mort fara valoare, la doi metri sub pamant. Nu uita sa iei si psd-ul cu tine sa-ti tina de cald.

  4. QW Răspunde

    Altii cu promisiuni. Aici este nevoie de o schimbare drastica , care numai cu eforturi mari se pot realiza.

  5. Creati Nina Răspunde

    O propaganda pnl-ista de doi bani,ca sa iasa loser-ul joiannis presedinte !!PSD a facut in ultimii 3 ani cat n-a facut pnl-pdl in 15 ani !! Joiannis si pdl-ul lui la groapa istoriei !! Apoi joiannis la puscarie pentru toate infractiunile pe care gaozarul lazar i le-a sters din ”catastif” !!

    • creTina Turner Răspunde

      Ai dreptate. PSD-ul a DISTRUS si a compromis in trei ani tot efortul pe care la facut Romania, ca sa intre in randul tarilor civilizate, in ultimii douazeci de ani. Acum trei ani eram o tara foarte bine vazuta in Lume,cu o economie dinamica, cu lupta impotriva coruptiei cum nu s-a mai vazut (Kovesi nu a primit degeaba functia de procuror european), acum suntem oaia neagra a Europei. Acum avem o economie care “duduie”, in paranteza fie spus cresterea economica nu este meritul guvernului, ti-o spune orice economist, cu o inflatie record in Europa de 5% care a anulat orice crestere de salariu, cu o administratie capusata de amante, curve si pilosi, cu un aparat administrativ impotent care lasa oameni sa moara, desi avem serviciul 112, vezi cazul Alexandra din Caracal, si multe alte exemple.
      Dupa pseudonim inteleg ca esti doctor, aveti salarii mari, de exemplu o o asistenta sau infirmier are un salariu de 4000 de lei, o asistenta pe SMURD cam 9000 de lei, asa ca iti inteleg frustrarile. Tu trebuie sa intelegi ca marea majoritate a romanilor traiesc cumva cu salarii de 1500,1700 sau 2000 de lei. Aici este “meritul” Olgutei Vasilescu si PSD-ului implicit pentru asa o nedreptate sociala. Adica un proaspat angajat, fara scoala (educatia nu conteaza) , fara vechime, fara merite, are un salariu mai mare decat unul care a muncit toata viata onorabil. Deci asta este MULTIUBITUL, al tau PSD. Vei vedea la alegeri, o sa primesti o palma, ca sa te trezesti, daca nu un baros de-a dreptu’… am uitat sa-ti spun: daca prin absurd, de maine as fi prim ministru, din pix as putea sa cresc salariile si pensiile fara nicio problema, ce conteaza ca ne imprumutam cu miliarde, ca nu eu le platesc, le platiti voi prostanacilor!
      PS
      Scuze pentru lungimea comentariului, puteam sa te bag in ma-ta prostovane si era poate mai simplu si sigur mai eficient. Dar eu am o hiba, incerc sa-i lamuresc pe prosti, da de iese ceva…

      • y Răspunde

        Eu zic că te-ai obosit degeaba. Nu are cu ce să priceapă. E obișnuit că înțeleagă doar ce i se dă voie.
        Dar pentru pesedei recomand un simplu calcul. Când a câștigat PSD alegerile în 2016 euro era 4,45 RON, acum este de mult timp 4,75. Și cum știm cam tot se raportează la cursul valutar. Adică pensiile și salariile bugetarilor au fost mărite dar pentru orice produs plătim mai mult! Mulțumim PSD! Mulțumim????

        • @y Răspunde

          Cand a castigat basescu alegerile euro era 3,10 bani,apoi bocbasescu a ”rezolvat problema brusc:4,45 lei !!Cand a castigat basecu alegerile francul elvetian era 1,8 lei apoi bocbasescu l-a ”rezolvat” si pe acesta:4,3 lei !!Cand a plecat basescuboc de la putere salariul minim era de 700 de lei brut,acum este 2200 lei brut,pretul benzinei in 2012 era de 6 lei acum gasesti si cu 5,5 lei !Salariile medicilor si asistentilor sanitari au crescut pentru ca plecau pe capete din tara,si noi ne multumeam cu parcagii din Italia pe post de medici !!Iar daca inca in Romania se munceste pe 1500-2000 de lei de vina sunt muncitorii care accepta aceste salarii,plus gunoaiele care vin acum la puetere si care sustin ca salariul minim de 2200 este prea mare pentru economia romaneasca,ceea ce e total neadevarat,pentru ca niciun agent economic,dintre cei mari, nu si-a inchis afacerea !Iar ”meritul” lui Kovesi e ca i-a bagat, la comanda of course, la zdup pe Nastase,Voiculescu,Dragnea si alti psd-isti,insa niciun pdl-ist hot n-a ajuns coleg de celula cu cei enumerati.Basescu,Udrea,Blaga,Ioan Oltean,Crinuta Dumitrean,Videanu,Berceanu etc.,adica toti pdl-istii care acum vor sa conduca iar,sub alta ”culoare” si sigla si a caror dosare majoritatea s-au ”clasat” din lipsa de probe(ha,ha)!!Iar Romania n-a fost niciodata ”foarte bine vazuta in Lume,cu o economie dinamica, cu lupta impotriva coruptiei cum nu s-a mai vazut”,astea-s vorbe de popa beat.Romania tocmai din cauza acestor cozi de topor,precum Kovesi,a pierdut enorm pe plan extern,pentru ca am ”externalizat” orice conflict politic intern,iar asta s-a facut si cu ”ajutorul” gunoaielor de europarlamentari,gen Monica Tescovina !! P.S.-Spune-i te rog si prostolaului de mai sus,ala care-si zice ”turner”,ca eu nu am timp pentru prosti !Iar daca eu as zice,de exemplu ca vreau s-o ft pe masa-n gura,sigur s-ar supara !

          • creTina Turner

            Cand a castigat Decebal “razboiul” de la Caminul Cultural din Babța euro era era la 1, 99. Asa ca mucles prostavane!

          • creTina Turner

            Iti raspund eu direct, fara intermediari ma pis pe tine si pe parerea ta mai balega. Hai, smulge-ti parul din cap, rupe-ti hainele de pe tine trage-ti un glont in cap obsedatule. Si pe ma-ta sa o footi tu oligofrenule!

          • Unu'

            creTin(o),ești mic !!Ciocu’ mic !! :))))))))))))))))))

  6. Satmarean Răspunde

    Nici cu PNL- ul nu sper sa fie euro 3 lei oeste 4 ani. Ce zici daca va fi oeste 5? Va fi de vina greaua mostenire? Atunci am votat degeaba!

    • y Răspunde

      Asta așa este, n-are cum să scadă. Aici duce nemunca și promovarea non-valorii. Dar odată trebuie început. Greșeala mare a fost a peneleului lui Tări Șan care văzând cum “duduie” ieconomia și-a plantat oamenii în multe poziții că “doar ne permitem, nu?”. E vorba de sute de mii de oameni (!!!) și mulți încă sunt pe poziții. Acum lipesc cu sârg afișe. Dacă atunci eram deștepți și nu cheltuiam banii pe “credit doar cu buletinul”, fără acoperire, acum poate nu ne durea capul. Asta e cu asta defilăm. Două guverne a avut țara asta care și-au văzut măcar parțial de treabă dar și ăia mânați de afară și obligați de condiții. A lui Adrian Năstase și a lui Stolojan.

      • @y Răspunde

        P.S-tot pentru prostolaul de mai sus:Serviciul 112 e tocmai dovada vie ca pe nimeni n-a interesat ca acest serviciu sa fie doatat cu tehnica noua,acesta functionand pana in acest an cu aceeasi tehnica cu care si-a inceput activitatea in 2005 !!Si asta din cauza ipochimenului care a dotat se.te.se.ul cu softuri foarte scumpe care sa urmareasca procesul de vot si care sa-i asigure lui al doilea mandat,apoi servit fiind de aceleasi softuri si ”noul venit”,cel din 2014, in detrimentul Serviciului de Apeluri 112 !!Iar pentru a alege un presedinte se cheltuie sume enorme,la nivelul a peste 150 de milioane de euro !!Si cu ce ne alegem??!!Cu un Joiannis care n-a facut si nici nu va face ceva vreodata pentru Romania !!Merita?Zici de Nastase si Stolojan?Ai dreptate,si-ti spun ca Ponta sigur ar fi facut si el daca ar fi fost lasat premier,atunci cand l-a schimbat natangul cu ”guvernul meu” ciolos !!Apoi Dragnea care a dus in derizoriu tot ce a insemnat guvernare !!Sunt foarte multe de discutat,dar nu aici !

        • y Răspunde

          Da. Urmărind actuala campanie prezidențială începe să-mi pară rău că nu am revenit la monarchie. Aveam altă priză către vest și economiseam circul “măi dragă”, “hăhă, i-am ciuruit”, dar nu continuu că aș putea. E vai de capul nostru! Cred că nu mă duc la vor sau în cel mai bun caz voi anula votul pentru că nu am pe cine să aleg. Nu aleg răul mai mic sub nici o formă.

          • x-ulescu

            monarhie .ca sa ne procopsim pe viata cu cine stie ce debil mintal ..care cand a scos capul sa se nasca avea deja guler de blana !! Sa fie rege si sa-l votam din 5 in 5 ani

  7. creTina Turner Răspunde

    Du-te in Cluj cacareaza. Ia vezi ce inseamna un oras european, care rivalizeaza cu orice oras din Europa, Salzburg de exemplu. Acolo este primar Boc, poate n-ai auzit de el primitivule.
    Hai sa-ti dau si eu exemple:
    Alcooluta Vasilescu zi-sa Fiola, dar de nunta sute de mii de euro.
    Badaran Nicolae zis ciorap puturos si gura cu miros de cacat.
    Florin Ciordache alta intrebare, groparul Romaniei.
    Catalin Mitrailera, cel care i-ar impusca pe toti contestatarii psd-ului.
    Gabriela Fierea (am scris intentionat asa) , o moldoveanca imputita si curva,pe care a paradit-o Tariceanu pe masa, sub masa si in toate gaurile complementare, care a ajuns primarul Bucurestiului cu 18 %, aici este si vina bucurestenilor ca nu s-au dus la vot.
    Petre Daea oaie, care manipuleaza cifrele statistice din agricultura in asa fel ca bulverseaza bursele din intreaga lume.
    Veorica Dancila Prepeleac, PROASTA ROMANIEI, cauta cu google sa vezi ce iese.
    Si nu in ultimul rand liviu dragnea, Sobolanu Sef.
    Mai sunt si altii, teodorovici, ala de la finante, un dobitoc vandut rusilor, cuc nauc de la transporturi, cucuveaua care da ordine la 11 noaptea, pe strada, sefei Tarom sa tina avioanele la sol, cate si mai cate s-au intamplat in trei ani, cate nu s-au intamplat de la Decebal si Traian incoace. Vezi cat de dezinformat esti? Asta se intampla daca te uiti doar la antena3 sau romaniatv. Te metamorfozezi intr-un DOBITOC!
    Apropo, bine ca nu te duci la vot. Stai acasa, n-am pierdut nimic…

  8. y Răspunde

    X-ulescu, tu vezi cine candidează? Sincer tu ești mulțumit? Regele Mihai avea mai mult sânge în echipament decât toți ăștia la un loc. Îți spun eu, ștergea pe jos și că Băse. Că doar la arestat cu tot Gestapoul pe cap pe Antonescu. Dar nu sunt eu monarhist și nu se mai acceptă debili pe tron, se ma selectează. Nu suntem totuși în evul mediu. În schimb la alegeri prezidențiale …., eheee…. Avem tot timpul niște candidați că te doare mintea.

    • x-ulescu Răspunde

      dintre toti cel mai bun mi se pare Mircea Diaconu ,imi pare rau ca nu sa gandit psd-ul sa-l propuna ca independent , avea sanse mari in cazul unui vot cinstit , dar acum jocurile sunt facute si va fi reales muianis .

  9. Unu' Răspunde

    Unu’ de p-aici zice că rivalizează Clujul cu Salzburg pentru că Boc a ”echipat” blocurile făcute de Ceausescu cu ”scârț” apoi le-a vopsit ! :))))))))))))))))))Oare o fi trecut papagalul vreodată de ”granița” ardealului ?! :)))))))))))))))Bine că n-a zis că rivalizează cu Viena !! :)))))))))))

    • x-ulescu Răspunde

      sa faci in Cluj o ora si jumatate pentru 8 km ! ,boculet pandeste masinile cu nr de alt judet sa la amendeze ,uitand ca cei care au venit din afara Clujului ( mare parte ) au contribuit la taxele si impozitele platite in cluj ( chirii ,mancare ,distractie )

      • Gyuri Răspunde

        @x-lescu,Unde pândeşte Boc maşinile cu nr. din alt judeţ tâmpiţelule? Şi pt. ce le amendează tâmpit mic? Care ar fi motivul acela care ar putea fi ignorat ( dacă ar fi adevărat ce spui) pt. simplul motiv că aceştia contribuie cu impozite şi taxe în Cluj?

        • x-ulescu Răspunde

          tampitel sa-i spui lui taicatu ……bou mare ce esti !!!

          • @x-lescu

            Lasă-l pe Gyuri în pace, chiar că-i bou. Mie mi s-a întâmplat săptămâna trecută pe Tăietura Turcului că mă opreşte un poliţai mic de statură care, ce să vezi?, Boc în persoană! Zice: ,,Sunteţi din SM?”, ,,Ce contează de unde sunt, ce-am făcut?”. El, nimic, se întoarce către 2 poliţai din apropiere: ,,Luaţi-l!!!”

          • @@

            Nu era Boc!Era ”Napoleon” ,iar cei doi care te-au ”luat” nu erau politisti,erau doi sanitari de la Pavilionul V de la sp. judetean cluj !! :)))))))))

  10. Satmarean Răspunde

    Da. S- a dezvoltat Clujul , dar pt populatie e chiar atat de bine? Castiga cu 1000 lei mai mult decat in SM si o garsoniera e cat un ap cu 4 cam in SM. Pai nu stiu cat e de ok?

    • a* Răspunde

      Clujul s-a dezvoltat pe spinarea regiunii. Este un București mai mic. Majoritatea banilor sunt atrași acolo, studenții după ce termină rămân acolo. Asistăm doar la redistribuirea resurselor financiare. Meritul lui Bocpoc este că a mirosit oportunitatea și nu a adormit în picioare cum fac primarii noștri.?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.