Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Poliția Rutieră și RAR, controale în trafic. Recomandările polițiștilor

Polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat ieri, 28 noiembrie, pe raza orașului Ardud, o acțiune de control în trafic, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

 Echipele de control au verificat autovehicule care au tranzitat orașul Ardud, controlând, în special, buna funcţionare a acestora din punct de vedere tehnic, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.510 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 certificate de înmatriculare pentru lumini de altă culoare și intensitate montate pe autoturism, anvelope de alte dimensiuni montate pe autoturism, folii neomologate aplicate pe geamurile autoturismului și inspecție tehnică periodică expirată. În cadrul acțiunii, polițiștii au recomandat șoferilor care nu și-au montat încă anvelope de iarnă să facă acest lucru, dat fiind fenomenele meteo care vor urma.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, polițiștii rutieri sătmăreni recomandă:

  • Nu circulați cu autoturismul dacă acesta prezintă defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.
  • Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!
  • Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: IPJ Satu Mare

 

 

3 comentarii

  1. b Răspunde

    sa faca controale si serviceuri neautorizate.

  2. Marin Răspunde

    Eu zic să facă prima dată drumurile pentru că și ele aparțin de Ministerul Transporturilor și după aceea să ne pretindă să avem mașinile în stare corespunzătoare.

  3. Gyuri Răspunde

    Scoateți din circulație tigăile de 300 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.