Ultima actualizare: azi, 21:47
Locale

Primul pas concret pentru Spitalul Regional din Cluj. Va deservi inclusiv județul Satu Mare

Primul pas concret pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, astăzi, că Ministerul Sănătăţii a trimis către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional cererea de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj. 

Pe 29 octombrie, Cristian Grasu, secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, anunţa că a fost deja depusă cererea de finanţare pentru spitalul regional de la Iaşi şi că săptămâna viitoare va fi depusă şi cererea de finanţare pentru spitalul de la Cluj.

Potrivit fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, Spitalul Regional de Urgenţă de la Cluj ar trebui să fie operaţional la finalul anului 2023.

Conform studiilor realizate de experţii Băncii Europene de Investiţii, spitalul ar presupune un cost de 500 milioane de euro.

Spitalul Regional are un concept nou, modern chiar şi pentru ţările UE, care presupune împărţirea pe centre, pe anatomii, nu va mai exista problema că ‘nu avem paturi libere’, care vor fi flexibile, în funcţie de pacienţii care se vor adresa spitalului şi nevoii de servicii medicale de înaltă performanţă.

Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj va avea o suprafaţă operaţională de 120.000 de metri pătraţi, din care cea mai mare parte, 49.000 mp, va fi destinată serviciilor medicale şi chirurgicale. Alţi 19.000 mp vor fi destinaţi serviciilor de tratament.

Spitalul va avea 849 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi.

Spitalul Regional de Urgență Cluj va deservi șase județe, respectiv Satu Mare, Bihor, Sălaj, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj. 

Sursa: PortalCJ.ro

4 comentarii

 1. Satmarean Răspunde

  Daca pana in 2023 trebuie sa fie operational inseamna ca guvernarea PNL-Iohanis trebuie la sfarsitul mandatului sa fie inaugurat. Sa vedem !

  • varu Răspunde

   OARE….O sa faca ? Ei de obicei inchideau spitale …..Sa nu se razgandeasca ORBANU ……Doamne ferește …ca-i in stare b……ivu

 2. Rodica Răspunde

  Alta schita frumoasa ! Mai vedem daca se ….pune praful pe ea pana în 2023 !

 3. Zi-le d-l Geo Răspunde

  Nu ati citit bine ????? VA DESERVI !!!! Ce mai vreti???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.