Ultima actualizare: azi, 18:04
Locale

LIVE. Protest pentru „Autostrada Codrului”! Oamenii trag un serios semnal de alarmă

Ajunși la limita răbdării, zeci de sătmăreni au organizat un protest în această după-masă la ieșirea din municipiul Satu Mare spre Amați. Așa-zisa „Autostradă a Codrului” a ajuns o rușine pentru județul Satu Mare, iar oamenii și-au propus să tragă un serios semnal de alarmă, după ce zi de zi, de ani de zile, circulă pe un drum dezastruos.

Principalele declarații ale protestatarilor:

„Anul trecut a murit o persoană din cauză că Ambulanța nu a ajuns la timp”

„Taxiurile refuză să mai vină aici”

„Sunt și oameni mai bătrâni. Cum să repare omul ăla tot ce i se strică la mașină de două ori pe an?!”

„Soția suferă de TBC din cauza prafului de aici. Are hârtie de la medic”

„Rușine să le fie! Să își aducă copiii, de la mic la mare, și să îi țină în stradă, cum îi ținem noi”

„Nu îi posibil așa ceva. Să întinzi hainele pe uscător și să le iei înăuntru murdare”

„Te oprește Poliția în Zalău și te întreabă: „Cum îi drumul la voi?”. Când văd că ești din Amați te întreabă cum îi drumul în Amați, și râd”

Lucrarea a cedat la prima ploaie

Tot ce s-a executat a fost spălat de apă, iar oamenii din zonă care trebuiau să circule deja în condiții decente pe acest drum au început să se resemneze.

,,A venit ploaia și ne-a luat “lucrarea”! Bravo Consiliul Județean Satu Mare. Ce bună întreținere a drumului au făcut, pe lângă faptul ca nu au eliminat problema prafului, prima ploaie și-a spus cuvântul! Cum poate conducerea unui județ să își bată joc în așa hal de cetățeni?”

Problema cu Autostrada Codrului este una veche, însă recent Consiliul Judeţean anunţa că au început lucrările de întreținere pe drumul spre Amați, Rușeni, Tătărești.

Redăm comunicatul de atunci:

,,Au început lucrările de întreținere periodică a drumului județean DJ 193A. Constructorul Diferit SRL Cluj realizează lucrări de tratament bituminos dublu, de la ieșirea din municipiul Satu Mare spre localitatea Amați, lucrări care vor continua în intravilanul localităților Rușeni și Tătărești, pe o suprafață totală de 60.000 mp.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și vicepreședintele Ioan Rus au verificat calitatea lucrărilor începute în cursul zilei de luni, 21 octombrie. Prin realizarea acestora se va reduce cantitatea de praf din atmosferă produsă de traficul rutier, se vor îmbunătăți condițiile de circulație, iar din punct de vedere tehnologic se protejează sistemul rutier realizat anterior.

Pe cei 10 km de drum pe care se realizează lucrările de tratament bituminos dublu, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză redusă (30 km/oră) astfel încât să se evite producerea de evenimente rutiere nedorite. Dacă vremea va fi favorabilă executării lucrărilor, estimăm că acestea vor fi încheiate în aproximativ 10 zile.

De asemenea, între localitățile Amați și Rușeni, Rușeni și Tătărești, respectiv pe tronsonul de drum județean Hodișa-Socond-Rătești sunt în derulare lucrări de întreținere cu material pietros.

Potrivit președintelui Pataki Csaba, anul viitor, pe drumul județean DJ 193A vor începe lucrările de modernizare, prin așternerea a două straturi de covor asfaltic”.

 

Un comentariu

  1. Gabi Răspunde

    Asa este lucrarea precum subventiile ilegale luate de alungul anilor …pentru pomicola fantomă de la Homoroade cu diverse implicari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.