Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Se licitează SF pentru Autostrada Nordului. Deocamdată doar Baia Mare – Suceava

Compania de Drumuri a făcut primul pas către realizarea unei şosele de mare viteză în nordul ţării, publicând anunţul de licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, informează economica.net. Se pare însă că tronsonul care trebuia să asigure o legătură rapidă între Suceava și Petea a dispărut din licitație.

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc a declarat duminică, la Satu Mare, că licitația va deveni publică, însă nu a menționat că drumul nu va mai fi adus până în județul Satu Mare. Astfel, licitația lansată astăzi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) arată că Autostrada Nordului s-a transformat într-un Drum Expres care se oprește la Baia Mare. Cel mai probabil, legătura dintre Baia Mare și Petea ar urma să să fie făcută de un alt Drum Expres.

Concret, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat miercuri, 6 noiembrie 2019, licitaţia de “Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteza Baia Mare – Suceava”.

Licitaţia este împărţită în trei loturi după cum urmează:

Lot 1 Baia Mare – Bistriţa, valoare estimată: 19.415.185,95 RON fara TVA

Lot 2 Bistriţa – Vatra Dornei, valoare estimată: 16.497.789,72 RON fara TVA

Lot 3 Vatra Dornei – Suceava, valoare estimată: 17.595.156,80 RON fara TVA

Durata contractului va fi de 15 luni pentru fiecare lot în parte, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 8 ianuarie 2020.

Despre acest proiect se discută încă din 2015, când mai mulţi parlamentari PNL au pledat pentru introducerea în Master Planul de Transport a unei Autostrăzi a Nordului, care să lege Satu Mare de Baia Mare, Dej, Bistriţa, Vatra Dornei şi Suceava.

 

.

3 comentarii

  1. P Răspunde

    Visul este frumos.

  2. Satmarean Răspunde

    Eu cred ca muta Petea la Baia Mare si de aceea nu mai trebuie sa faca drumul pana la Satu Mare?

  3. y Răspunde

    E fum împachetat. Se licitează cine va face proiectul. Atât. De aici până la finalizarea proiectului e cale lungă. Proiectul pentru centura orașului în prima variantă s-a făcut cam acum 20 de ani. Știm cu toții care este stadiul lucrărilor. Îmi doresc foarte mult să nu am dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.