Ultima actualizare: azi, 20:42

Locale

Un bărbat a plantat 40.000 de copaci pe terenul său. Garda de Mediu l-a amendat

Un fermier a fost sancționat de Garda de Mediu, după ce a plantat zeci de mii de copaci. Bărbatul a plantat pe proprietatea sa o pădure cu 40.000 de copaci pentru a îmbunătăți calitatea mediului, însă a primit o amendă usturătoare.

Fermierul a fost amendat de Garda de Mediu cu 3.000 de lei pentru că nu ar fi raportat la Primărie data erbicidării și că nu are spații speciale în care să depoziteze ambalajele erbicidelor, scrie Liber în Teleorman.

,,Pentru mine nu e important că mi-au dat amendă 3.000 de lei. Că nu e despre bani aici. Eu contest această amendă, pentru că pur și simplu s-a făcut tot posibilul să o dea, deși nu erau motive. Mi s-a părut anormal să nu le pese că eu, practic, am plantat o pădure, dar să considere că trebuie să fiu amendat pentru niște detalii de tot râsul și pentru niște modificări legislative despre care numai ei știu. Nu e vorba doar despre mine. Ei au normă de amenzi și trebuie să și le facă, cu orice preț. Și sunt sigur că sunt și alți oameni în această situație, oameni care nu vorbesc, însă, de frică. Mie nu mi-e frică”, a declarat fermierul pentru Liber în Teleorman.

Bărbatul îi acuză pe inspectorii Gărzii de Mediu că l-au amendat pe nedrept, deoarece toate deșeurile, îngrășămintele și utilajele sunt depozitate în spații adecvate, conform legii.

6 comentarii

  1. sdgd Răspunde

    Inspectorul garzii de mediu trebuie dat afara urgent din functie! Daca era robot l-as fi inteles. Oameni ca dansul sunt pericol pentru societate . Mecanizati de stat si spalati la minte

    • ... Răspunde

      Și câți sunt așa !!! De fapt sunt majoritari. Dar a făcut ce i s-a spus, sunt sigur. Faza aia cu ai șapcă, n-ai șapcă.?

    • y Răspunde

      si unde a aruncat deseurile de la ambalajele erbicidelor ? la gunoi , lea dat foc ?

      • y Răspunde

        Asta nu em am scris dar ai dreptate. De asta o fi luat amenda. Gestiunea acestor amblalaje este o problemă mai ales în cazul dânsului care avea cantități mai mari după tratament. Ambalajele astea nu prea ard. Faptul că a făcut un mare bine mediului prin plantare nu înseamnă că nu mai trebuie să respecte legile pe mai departe. Vezi cazul cetățeanului de onoare al Santăului care a jefuit ulterior într-un moment de slăbiciune o bijuterie.

  2. xmen Răspunde

    Ce legatura are faptul ca a plantat 40000 de pomi cu faptul ca a fost amendat pentru erbicide ? ar putea titlul sa sune si asa ,, a plantat nenspe mii de pomi si a fost amendat ..ca a trecut pe rosu..de ex.
    Faptul ca a plantat pomii il scuteste de amenzi pentru ca incalca legea ?

    • y Răspunde

      Probabil așa spera, ceva de genul imunitate de nu știu ce fel. Omul nu apucase încă să citească știrea cu alergătoarea Madiea Ghafoor din Olanda membră a ștafetei olandeze de 4×400 m de la Rio de Janeiro care a fost prinsă cu 50 kg de ecstasy, 2 kg de metamfetamină plus ceva mărunțiș de euro (12.00 de euro) de vameșii nemți în iunie a.c. și condamnată deja la 8 ani și jumătate de închisoare???? Captura totală valorând vreo 1,5 milioane de euro???? Dacă era la noi nici nu începea încă procesul!!! Să vă dau exemplul băiatului lui Gino Iorgulescu???? Când o să pricepem în final că poziția noastră socială nu este o scuză pentru porcăriile noastre individuale o să trăim infinit mai bine.
      PS. Acum observ că știrea am citit-o în presa din Ungaria, la noi nici nu apare! Oare de ce? Nu este știre?
      https://hirado.hu/kulfold/cikk/2019/11/04/nyolc-es-fel-eves-bortonbuntetest-kapott-a-holland-olimpikon-futo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.