Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Viorica Dăncilă, după căderea Guvernului PSD: „E o zi neagră pentru democrație”

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a susținut o conferință de presă după ce guvernul premierului desemnat Ludovic Orban a trecut de votul Parlamentului.

Principalele declarații:

Am văzut încununarea tuturor manevrelor și a jocurilor politice făcute de Klaus Iohannis pentru preluarea puterii. S-a desfășurat acțiunea ilegitimă de confiscare a puterii executive. E o zi neagră pentru democrație, în care președintele Iohannnis a reușit să își impună locotenenții la Palatul Victoria.

Vorbim inclusiv de oameni care au fost respinși în comisiile de specialitate. Este o situație fără precedent care scoate la lumină cinismul lui Klaus Iohannis și bătaia de joc față de instituțiile statului. Avem un președinte care lucrează împotriva Constituției, dar și împotriva românilor.

Vorbim de miniștri respinși în comisii, în dispreț față de Parlament.

O situație fără precedent care scoate la lumină cinismul acestui candidat agresiv, Klaus Iohannis.

Avem un președinte antidemocrație și anticonstituție, care lucrează împotriva românilor. Clamează obsesiv să dispară PSD, e un discus extremist. Să dispară și pensionarii, și angajații la stat, și agricultorii?

Dacă ne uităm în programul de guvernare vedem că asta vreți, vreți să creșteți tariferele pentru populație la gaze naturale și energie electrică, prin renunțarea la plafonarea prețului la gaze și energie. Asta vreți dvs și dl Orban.

Vă ascundeți în spatele acestui program crezând că vă puteți eschiva la nesfârșit și că oamenii nu înțeleg. Oameni cunosc foarte bine, știu ce înseamnă comasarea spitalelor. Și acum veniți cu tăieri. Oamenii vă văd și vă vor face să plătiți la vot

De azi, PSD intră în opoziție și ne vom asuma cu responsabilitate toate responsabilitățile care decurg din acest rol.

Toți cei care au trădat au fost deja excluși din PSD.

Vom fi cea mai grea opoziție pe care acest guvern improvizat o va avea.

Ce-ați făcut în acești 5 ani, d-le Iohannis? Nu v-am văzut să vizitați un azil de bătrâni, un cămin de copii, un sat din România? De ce să vă aleagă oamenii? Activitatea dvs nu se vede. Ce se văd e ambiția pentru putere și lipsa de interes pentru români.

Nu abandonez această luptă și nu-mi plec capul.

Vedem candidați la președinție care stau drepți la comanda lui Iohannis și partide care și-au abandonat candidatul pentru guvernul lui Iohannis.

Încă vă aștept să vedem ce ați făcut pentru români. Aveți curaj!

Mai aveți 20 de zile la Cotroceni, până când veți afla că România nu e oarbă.

Întrebată dacă va merge la Palatul Victoria pentru a se întâlni cu Ludovic Orban, noul premier, Dăncilă a spus: „Nu, cred ca Iohannis i-a arătat drumul, i-a pus oameni care să-i arate direcția, așa că va nimeri Palatul Victoria”.

Sursa: digi24.ro

6 comentarii

  1. Garuboz Răspunde

    Luatear dracu de scarbosenie!

    • x-ulescu Răspunde

      si pe tine ..dar pune mana pe carte inainte ,vezi cum se scrie corect, In rest te incadrezi perfect cu ,,geniile din guvernu sica mandolina

      • Altu Răspunde

        Dar nu ai treabă,te-a chemat jegoasa la luptă împotriva țării și a celor care nu sunt pesedisti și populează aceasta țară. Și ea vorbește de democrație.

      • x-ulescu Răspunde

        Măcar învață tu dacă eu nu am fost în stare!

  2. y Răspunde

    Am rămas de-a dreptul siderat după citirea declarației duamnei, adică cam ce și cum înțelege dumneaei prin democrație. Cam degeaba a fost școlit la Bruxelles. Chiar sunt curios câte voturi va smulge în primul tur! Este un fel de sondaj cu privire la nivelul de stupizenie a acestui popor, indicele de manelizare. Nu e nici o jignire în asta. Și la unguri a fost un Torgyán József. Pe doamna sigur nu o să votez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.