Ultima actualizare: azi, 11:11

Locale

Bărbat (77 ani) accidentat de o șoferiță (71 ani), pe Careiului. Concluzia Poliției

Polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au fost solicitați, ieri dimineață, la un eveniment rutier,  produs pe strada Careiului din municipiul Satu Mare, soldat cu rănirea ușoară a  unei persoane.

În fapt,  un  bărbat de 77 de ani, din municipiul Satu Mare care circula cu bicicleta pe pista pentru biciclete de pe strada Careiului,  la intersecția cu intrarea în parcarea centrului comercial Shopping City Satu Mare,  în momentul traversării trecerii pentru pietoni, pe bicicletă, a fost acroșat de un autoturism condus de o sătmăreancă de 71 de ani.

În urma impactului,  bărbatul a fost rănit ușor şi transportat la spital pentru investigații medicale.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. Totodată atât acesteia precum și biciclistului i-au fost recoltate  probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

5 comentarii

  1. Un cetatean Răspunde

    Din Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice …. Art. 161 Alin. (1) Se interzice conducătorilor de biciclete: lit. o) să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe bicicletă.
    PUNCT!

  2. T Răspunde

    Da sunt de acord cu cetatean.
    Dar legea se schimba cand e vorba de pista pt biciclete. Si pe careiului e pista pt biciclisti, semnalizat si cu indicator, in cazul acesta ei au prioritate fata de soferi.

    • Un cetatean Răspunde

      Corect!
      Art. 135 Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii:
      g)cand efectueaza un viraj spre stanga sau spre dreapta si se intersecteaza cu un biciclist care circula pe o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare;

      Nu stiu situatia exacta dar daca asa e, atunci cu soferul e bai.

      • Unu' Răspunde

        În respectivele locuri pista este întreruptă, bicicliștii fiind avertizați printr-un marcaj pe asfalt!

    • Unu' Răspunde

      Înaintea fiecărei treceri de pietoni, pe pista de biciclete este marcat un “STOP!” ceea e obligă biciclistul să oprească, să coboare de pe bicicletă și să treacă PE JOS, pe lângă bicicletă!
      Să nu mai pomenim că, deși sunt marcate direcțiile obligatorii de deplasare pi piste, sunt foarte mulți bicicliști care nu le respectă!!
      Treceri pentru biciclete la noi în oraș nu există, cum nu există culoarea galben la semafor înaintea culorii verde, sau cum nu există multe alte reguli …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.