Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Drapelul României, dat jos de pe Palatul Administrativ din Satu Mare

Drapelul României a fost dat jos de pe Palatul Administrativ din Satu Mare. Arborat înaintea zilei de 1 decembrie, uriașul drapel a dispărut astăzi de pe clădirea Palatului Administrativ.

Fostul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că drapelul ar fi fost dat jos ,,la ordinele” actualului președinte al CJ: ,,Din surse din interiorul Consiliului Județean am aflat ca de fapt domnul Pataki a dat ordin ca drapelul sa fie dat jos! L-a deranjat îngrozitor! Cred ca doar atât a suportat sa vadă tricolorul arborat!”

Drapelul uriaș, arborat pe Palatul Administrativ înaintea zilei de 1 decembrie, are pese 30 de metri lungime, aproape 10 metri lățime și cântărește peste 200 de kilograme.

38 comentarii

  1. Antibozgor Răspunde

    ….

    • românaş Răspunde

      Tu nu eşti român, eşti un nefericit ,,anti” , prost, vulgar şi needucat.
      Cât ai fi vrut să ţină steagul acolo? Până putrezeşte şi-l sfâşie vântul?

      • Antibozgor Răspunde

        Tu ma faci prost , dar tu zici ca um steag putrezeste, bv felicitari , nu stiam ca un steag are valabilitate de 20 zile, cred ca merg sa caut de lucru la Bruxelles ca schimbator de drapele, sigur in fiecare zi as avea de schimbat vreo 2 in fiecare zi

    • Bogu Răspunde

      Da-ți o palmă urgent și marș din România până la finalul anului. Nu vreau să mă amestec cu rahati cu ochi ca tine când se vorbește de români.

  2. y Răspunde

    Pentru o informare corectă și cinstită trebuia să-l întrebați și pe Pataki. Dar nu, în ajun de Crăciun voi căutați să faceți scandal. Poate avea motive întemeiate. Nu știu. Sau voi sunteți siguri că așa e cum spune înecatul de Ștef? Dar când încă era președinte de CJ și a obligat toate organizațiile subordonate să facă contract de pază cu încredințare directă cu o anumită firmă de pază voi unde erați? Sau când a “revoluționat” de dragul lui Brighi interiorul clădirii CJ? Întreb pentru un prieten. Repet, nu îl apăr deloc pe Pataki dar deontologic așa e corect să întrebați ambele părți. Ați lipsit la cursul respectiv?

    • Antibozgor Răspunde

      Nu cred ca are rost sa ne bagam in politica ca nici dupa sarbatori nu ajungem la un numitor comun, in schimb gestul facuta de cacatul ala e unul foarte nasol la adresa Romaniei si romanilor din Satu Mare in Ajunul Craciunului, vreau sa isi aduca aminte ca dupa Niregyhaza sau cum pl sa scrie , scrie mare Romania. Ceva ce el sau voi nu veti avea niciodata.

      • y Răspunde

        Poate s-a deteriorat. V-a trecut prin țeasta asta groasă a voastră??? Repet, de ce nu întrebați pe Pataki? El este cel mai în drept să răspundă. Sau căutăm nod în papură? Apoi vă simțiți bine așa de Crăciun după aia? Sarmalele sunt de două ori mai gustoase? Întreb pentru un prieten. Vouă v-ar conveni să fiți acuzați fără să puteți da nici un fel de replică? Parcă retrăiesc ce era acum mai bine de 30 de ani.

      • Szultan Răspunde

        “pl”….cum sa scrie ……………………….esti un rsahat inputit……………………………………

    • dentologie Răspunde

      @y: deontologie, informare corecta …. 🙂 ce utopie ptr sarmanii de la portar sm….aceste notiuni au disparut din presa scrisa, online, canale de stiri….. presa libera = suflete vandute mai scump sau mai ieftin unor partide sau interese politice.
      M-am uitat nu demult intr-o seara la un film pe un canalcomercial din Ungaria, si intr-odata este intrerupt de o stire breaking news, initial am crezut ca a cazut un meteorit pe Hortobagy…dar nu…. era f. important de informat telespectatorii, ca Marele Rege Orban Viktor I nu a primit la niciun interviu live pe reporterii de la canalul comercial respectiv in anul 2019….. deci clar, acestia si-au vandut sufletul ptr un porc gras la Opozitia din Ungaria….. Incerarca si acesti copii de la portar sm sa prinde un soric macar cu teme nationaliste cu ajutorul asemenea fake-uri. RUSINE PORTAR SM.

      • y Răspunde

        @deontologie, ?. Apoi când alții procedează la fel față de ei să vezi ce se atacă! Din păcate este valabil cam pentru toată presa. Într-o vreme unii de la IZ au ajuns până acolo că “se lăsau convinși” ca măcar să nu scrie nimic, adică să fie cuminți. La fel și-a făcut planul la reclame GNV. Publica “bombe”, brekingnews-uri iar apoi pacientul cumpăra spații publicitare. Vezi cazul Tehnic Asist. No comment. Recent instanța a decis că “nem igaz” totul. Dacă asta a ajuns presa locală eu personal prefer Discovery Chanel. Nu știu dacă aceste fapte nu se încadrează la șantaj, dar nu e treaba mea. Noi nu avem presă locală independentă doar persoane care încearcă să ne manipuleze în scopuri bine definite. Și unii din comentatorii de aici fac parte tot din aceeași specie. E foarte trist. Lui Ștef de la care a pornit totul ar trebui să-i fie rușine. Știu eu de ce spun asta. Dacă printr-un accident mai ajunge în poziție vecinii de la vest ar trebui să știe cu ce mare “caracter” discută.

  3. Iancu Răspunde

    Mie mi-e ciuda pe romani,pe astia ce ajung sa ne conduca …sunt niste hoti,jigodii,nesimtiti si infecti. Daca ar fi oameni cinstiti si capabili ,noi romanii nu ar mai trebuii sa votam alte minoritati. Iar cand Gyula ajunge la putere uita in ce tara este, iar noi romanii suferim iar. Plm de sistem.

  4. vatra Răspunde

    anti bozgor domnul atot stiitor macar ai un DEX sa vezi ce inseamna bozgor???

  5. Emil.M Răspunde

    marfa chinezeasca…

  6. cetatean Răspunde

    Pataki trebuia sa-l inlocuiasca daca era degradat ! Nu are voie sa ia drapelul tricolor de pe palatul adm ca nu-i cladirea lui masa !

    • Daniel Răspunde

      La ce învârteli se fac in ziua de azi cu clădirile astea, poate chiar aparține de masă ???

  7. ... Răspunde

    Pentru toți supărații de aici aș dori să le reamintesc că e Ajunul Crăciunului. Sper că tâmpitul de Ștef de la care a pornit totul acum este fericit. Nu știu dacă este român ori ungur dar creștin sigur nu este.

  8. Marin Răspunde

    Era un drapel de neam prost, ca dimensiuni, ca amplasare.

  9. Ludovic Răspunde

    Si asa a fost sus prea mult ! Este un chici dovada grandomaniei unor frustrati. Conform legii tricolorul trebuie sa fie arborat la intrarea institutiilor publice. Tot legea spune ca este interzis acoperirea suprafetelor vitrate a cladirilor. Totul este un bullshit ?

  10. y Răspunde

    @vatra, dar în general pentru toți care “alintă” pe maghiari cu apelativul “bozgor”.
    1. Ca să fie clar, în limba maghiară “bozgor” nu înseamnă NIMIC.
    2. Originea cuvântului este incertă, probabil este de proveniență slovacă și se trage de după perioada primului război mondial. Sunt mai multe variante “bez gorod” sau “bez gora”, adică fără oraș sau fără munte. Adică nicicum nu dă explicația aia mult dragă unora că “fără țară”. Ar veni ceva de genul “v-am luat orașele” sau “v-am luat munții”. Culmea e că slovacii nu cunosc expresia! Iar faptul că a căpătat sens peiorativ în timp reflectă incultura unora/multora.
    PS. Cei care folosesc des expresia asta cad în aceeași greșeală ca și austriecii de Habsburg. Știți bine rezultatul. Aștept reacții “inteligente”.

    • Antibozgor Răspunde

      Y trag in natia ta de bozgor (oameni fara patrie) si mars inapoi de unde ati imigrat , impreuna cu tiganii, ca la origini sunteti frati si dupa o sa ne fie bine si noua sa nu mai aud pe strada ….voastra limba de canal

      • y Răspunde

        A spus inteligentul 1. Spune drept, doare?
        Nu cred că ne-am tras la șireturi și îți dau voie să mă înjuri doar când o să înjur și eu. Până atunci poți să mă …. undeva. Dacă îți dau voie. Pentru asta depui cerere frumoz la registratură și aștepți frumos răspuns 30 de zile. În rest văd că nu ai reușit să “înregistrezi” ce am spus mai sus. Mai citește. Eventual încearcă cu google translate. Oricum ești țăran. Creștin sigur nu ești dacă de Crăciun înjuri.

  11. Hatz Răspunde

    Plm ,tot va certati aici aiurea.
    Sunt probleme mult ,mult mai grave,de ex: nu s-a deschis Mc Donalds ?

    • ... Răspunde

      Faci foame??? S-o gătat deja mămăliga??? Apelează la antibozgor. Sunt sigur că mai are. Te poate ajuta și cu o pereche de opinci, sunt sigur.

      • Hatz Răspunde

        Mai bine cu mamaliga si opinci toata viata,decat apatrid…oameni fara radacini.

        • ... Răspunde

          Nu știu la ce te referi. Dar Crăciunul la tine se sărbătorește cu ură? Asta ți-a spus popa majoritar?

          • Hatz

            Tu ai incercat sa ma jignesti cu mamaliga si opinci.
            Si apropo,sa suga siretul popa si celor care nu le place mamaliga.

  12. ... Răspunde

    @Hatz, eu nu te-am jignit. Eu am glumit la adresa celuilalt de fapt care are ceva de împărțit cu ungurii. Asta e tema zilei la el. Dacă te-am supărat nu am vrut, să știi. Dar oricum dacă ești sensibil la acest subiect chiar nu te înțeleg. Cine se tot fălește că a pus nu știu unde opinca sus în vârf? E similar cu supărarea ungurilor pe tema bozgor. Nu înseamnă nimic dar ei se supără. Înseamnă că și tu cauți să fii supărat. Chiar nu ai ce face?

  13. matroz Răspunde

    SARBATORI FERICITE-bozgorilor,taranilor,mamaligarilor si opincarilor!Numai sanatate si bucurii si celor ce nu se incadreaza in categoriile de mai sus!

  14. pop liviu Răspunde

    drapelul romaniei trbuie arborat tot timpul atat pe palatul administrativ,cat si pe stalpi.

    • ... Răspunde

      Pe pubele, pe cosuri de gunoi, pe stalpi electrici, la colt de strada, pe fiecare roata de la masina etc. Platesti tu? Economia bubuie avem bani. Acest steag va trebuie schimbat complet la 2-3 luni din cauza vantului. Daca ar fi mai mic poate nu. Dar tie iti trebuie maaaaare. Biet copil. Nicaieri nu am vazut arborati atatia, serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.