Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO. Pompierii sătmăreni, în așteparea Moșului. Și-au lustruit ghetele!

Pompierii sătmăreni sunt în așteptarea Moșului. Ei și-au lustruit astăzi ghetele și le-au așezat pe autospeciale, urmând să vadă dacă Moș Nicolae va trece sau nu pe la ei. Având în vedere, însă, gesturile eroice pe care le-au făcut și în acest an, cu siguranță, niciunul nu va rămâne nerăsplătit.

 

Tradiţia sosirii lui Moş Nicolae cu daruri pentru copii, la început de decembrie, are la origini un personaj care a existat cu adevărat – episcopul Nicolae de Myra, care a trăit în Myra-Lichia, în secolul al IV-lea. Lui Nicolae de Myra îi sunt atribuite numeroase fapte bune faţă de cei săraci şi năpăstuiţi, dar şi miracole, numele său traducându-se prin “biruitor de popor”. Provenind dintr-o familie înstărită, la moartea părinţilor săi, şi-a dăruit întreaga avuţie celor nevoiaşi.

Una dintre cele mai cunoscute legende despre Moş Nicolae este povestea celor trei fete sărace, care neavând zestre, nu se puteau căsători şi urmau să fie vândute de tatăl lor unor bărbaţi înstăriţi. Legenda spune că Sfântul Nicolae, aflându-le durerea, le-a aruncat fiecăreia pe geam, într-o noapte, câte un săculeţ de bani, care a căzut fie în ciorapii puşi la uscat, fie în ghete. De aici provine obiceiul ca darurile de Moş Nicolae să fie puse în ghete, conform volumului “Cartea de Crăciun” de Sorin Lavric, Editura Humanitas, 1997, informează AGERPRES.

Pentru a fi la curent cu știrile PortalSM, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook.

2 comentarii

  1. Alin Răspunde

    As da salariu dublu si multe cadouri pompierilor sa nu faca nimic doar sa stea la serviciu……daca ei stau nu e nimeni ranit asa e ?

  2. mosu Răspunde

    Au dat in mintea pruncilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.