Ultima actualizare: ieri, 21:10
Locale

IMAGINEA ZILEI. Ghiocei în grădină, în luna decembrie, la Satu Mare!

Imaginea zilei vine din grădina unui sătmărean în a cărui grădină au răsărit deja ghioceii. Temperaturile sunt potrivite primăverii, astfel că ghioceii au înțeles semnalul și au răsărit.

Bărbatul a transmis apropiaților urări cu tradiționalul la mulți ani, la care a atașat mai multe fotografii din grădina sa, unde ghioceii au răsărit, dar și alte flori.

Vremea se menține atipică în județul Satu Mare, dar și în alte județe din țară, unde temperaturile nu dau semne deloc că ne-am afla în plină iarnă.

ANM anunța o iarnă atipică în România, cu posibile episoade de vreme extremă

Iarna va fi mai caldă decât în mod normal în România, însă nu sunt excluse episoadele de vreme extremă, precum ger, viscol şi ninsori abundente, a declarat, vineri, Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

“Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare”, a spus Georgescu, în cadrul conferinţei Focus Energetic.

Potrivit acesteia, un alt semnal interesant în încercarea de a creiona un tablou în perioada de iarnă îl reprezintă faptul că activitatea solară este în continuare pe un minim, este o situaţie care durează de mai bine de un an.

“Studiile arată că se poate corela activitatea solară minimă cu un vortex polar puţin organizat. Ne amintim că vortexul polar reprezintă zona de vânturi foarte puternice, de la altitudini ceva mai înalte, important este că acele vânturi puternice au rolul de a menţine aerul foarte rece, cel mai rece, deasupra regiunilor arctice. Atunci când acest vortex slăbeşte, sunt favorizate pătrunderile de aer rece înspre zone mai sudice. Nu este ceva excepţional, ştim foarte bine că în mod firesc în ţara noastră, în timpul iernii, sunt episoade cu temperaturi mai scăzute, episoadele de ger”, a arătat directorul ANM.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.