Ultima actualizare: azi, 12:44

Locale

Irakieni opriți de polițiști în județul Satu Mare. Voiau să ajungă la muncă în Austria

Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare, în cooperare cu lucrătorii Sectorului PF Berveni, au depistat trei cetăţeni irakieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 22.12.2019, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, au depistat, în localitatea Oar, la aproximativ 500 metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria. Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt cetăţeni din Irak: un bărbat în vârstă de 40 de ani, o femeie în vârstă de 36 de ani și fiul acesteia, în vârstă de 9 ani. Bărbatul este solicitant de azil în ţara noastră. Irakienii au declarat că intenţionau să ajungă în Austria, pentru a găsi un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun. Irakianul a fost îndrumat spre Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara, iar femeia și fiul acesteia au fost preluați de către lucrătorii Biroului pentru Imigrari al județului Satu Mare.

Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.