Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Proiectele noului manager al Filarmonicii Dinu Lipatti: Trebuie să fim mai vizibili

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, noul manager al Filarmonicii Dinu Lipatti, Kovács-Pistuka Emőke.

Noul manager a prezentat proiectele pe care la are în vedere pentru perioada următoare, cu precizarea că filarmonica trebuie să fie mai vizibilă.

„Nu trebuie să neglijăm această instituție. Trebuie să facem mai multă promovare, să fim mai vizibili și să formăm un brand pentru că putem sa ne lăudăm cu orchestra noastră.

Mi-am propus creșterea nivelului, aducerea artiștilor naționali și internaționali și să atragem tinerii în orchestra noastră. Ne dorim să participăm la multe festivaluri unde să reprezentăm județul nostru.

Aș dori sa intram în circuitul de concerte educative pentru copii, și suntem în negocieri cu niște creatori noi în sensul ăsta. Publicul va fi atras cu concerte variate. Am dori să reînființăm Orchestra de Cameră ca să putem merge în spații mai mici, ca să captăm cât mai mulți sătmăreni”, a spus Kovács-Pistuka Emőke.

Kovács-Pistuka Emőke a câștigat concursul de manager al Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare, în luna noiembrie. Ea este este candidatul care a obținut cel mai mare punctaj dintre cei 4 aspiranți la funcția de manager al filarmonicii.

În urma desfășurării celor două etape ale concursului de proiecte de management – analiza proiectelor de management, respectiv susținerea proiectelor de management, cei 4 candidați au întrunit următoarele punctaje: Kovács-Pistuka Emőke – 9,20 puncte, Boca Ioan – 8,15 puncte, Pitic Ioan Claudiu -7,88 puncte, Boroș Marius Cristian – 7,40 puncte.

Din Comisia de concurs au făcut parte președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, în calitate de președinte al Comisiei de concurs, respectiv Meleg Vilmos Tibor și Foica Vasile, reprezentanți ai Filarmonicii de Stat Oradea.

Kovács-Pistuka Emőke

Kovács-Pistuka Emőke, viitorul manager al Filarmonicii “Dinu Lipatti” Satu Mare, activează în cadrul acestei instituții de cultură din anul 2002, în calitate de artist instrumentist-vioară, fiind șef partidă vioara I. Tododată, este profesor asociat de vioară și muzică de cameră la Liceul de Arte “Aurel Popp” Satu Mare. Kovács-Pistuka Emőke a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, iar la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca a obținut un masterat în arta muzicală, licență în arte – profilul muzică, precum și un certificat de absolvire pentru pregătirea personalului didactic.

De-a lungul carierei a mai activat ca profesor și instrumentist la Opera Maghiară de Stat Cluj-Napoca, Liceul de Muzică “Sigismund Toduță” Cluj-Napoca, Escuela Superior de Artes Yucatan, Merida-Mexic și Orquesta Sinfonica de Yucatan, Merida-Mexic. Are, de asemenea, numeroase participări la cursuri de măiestrie în Ungaria, Germania și România, colaborări cu orchestre din țară și străinătate și este membră a orchestrelor de cameră “Consonantia” și “Diletto muzicale”, a cvartetului “FourEver” și a trio-ului “Quasi Cosi”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.