Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Cristescu revine cu detalii. Anunţă un şmen de 2,5 milioane euro cu sediul Biblotecii

Fostul secretar de stat PSD, Radu Cristescu, a revenit cu noi detalii în cazul sediului Bibliotecii Judeţene Satu Mare. El a scris pe Facebook că s-ar pregăti un “şmen” prin care o cunoştinţă de-a ministrului Ioan Ştefan să reuşească să îşi vândă clădirea la preţul de 2,5 milioane euro.

Redăm postarea lui Radu Cristescu:

Văd că ministrul Ion Stefan, zis ,, Grindă ,, , s-a prezentat neinvitat la DNA, exact după modelul Rareș Bogdan. Probabil să bea o cafea cu procurorii, că liberalii ăștia ii confundă pe procurori cu avocații.
Aseară, în emisiunea de la RTV, ministrul Grinda îmi spunea să mergem împreună la DNA. Pentru că nu m-a anunțat că merge, am să vin eu în ajutorul procurorilor și le voi spune exact ce s-a întâmplat acolo.
Filmul furtului banului public este următorul: un om de afaceri din Satu Mare, George Moiș, se înțelege cu vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ionut Rus-PNL, spunându-i că a vorbit cu ministrul Ion Ștefan să dea bani pentru Consiliul Județean Satu Mare, dar cu condiția să cumpere clădirea de la el, iar în acest sens îl roagă sa facă o hârtie către minister, prin care să solicite banii.
Omul nu putea face acest lucru dacă nu avea o înțelegere în prealabil cu ministrul Ștefan, deoarece sunt sute și mii de cereri de la consilii județene către Ministerul Dezvoltării. Doar că ele sunt pe PNDL, iar în acest program nu există bani pentru biblioteci.
Cum de ministrul Ștefan a insistat în ședința de Guvern tocmai pe această cerere, mințind că banii sunt pentru un spital ?
Ce nu știe ministrul Ștefan și nici procurorii este că, printr-o hotărâre de Consiliu Județean, Biblioteca Județeană Satu Mare are aprobat un teren în spatele hotelului Aurora, pentru construcția unui nou sediu.
Deci, dacă erau corecți și plângeau de mila cărților, liberalii alocau acești bani pentru a construi noul sediu pentru Bblioteca Județeană Satu Mare.
Se vede clar premeditarea furtului banilor, de un grup infracțional organizat : omul de afaceri George Moiș, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare Ionuț Rus ( PNL ) și ministrul Grindă, Ion Ștefan.
Dacă procurorii vor lua în considerare firul acțiunii pe care l-am prezentat, iese deranj mare.
Oare ministrul Grindă s-o fi autodenunțat, sau a denunțat, pe modelul dosarului Urdăreanu / Orban … ? Asta apropo de anticipate.

P.S. Prietenia dintre ministrul Ioan Ștefan și omul de afaceri din Negrești Oaș, George Moiș, datează de peste 10 ani. Moiș, proprietarul clădirii cumpărate prin șmen de CJ Satu Mare cu două milioane și jumătate de euro.

4 comentarii

  1. Nichita Răspunde

    cristescu asta e prietenul lui che guevara, ala la caree i a lins piciorele govor?

  2. Joe Black Răspunde

    Doamne fereste, dar nenorocitul asta a ajuns politician? ? Nimeni nu-l cunoaste de pe vremea cand Tibi Blaga fura de la Budapesta un audi 100 pentru tovarasu Cristescu? ? Sau cand pur si simplu a disparut cu un BMW seria 3 pe care la dus la o tura spunand ca vrea sa-l cumpere? ? Palitoi ancrezut…. vai de **** lui. ?

    • Bubu Răspunde

      Nu imprastia stiri false! Nu era un seria 3 ci seria 5, al unei persoane din Carri, masina era albastra, parca si a plecat cu actele iei, a inmatriculst-o, cu ajutorul pilelor din politie , de la vremea respectiva, duoa care a taiat-o in Iadi, la vanatoare de femei mai in varsta, cu bani! Prima a fost sefa barului de la hotelul Unirea, apoi, cu timpul au mai fost si altele excrocate de stimabilul! Un ingamfat, plin de figuri, a avut nevoie de vreo 6 ani sa termine Zootehnia, facultatea fiind fe 4 ani si mai sunt multe! Noroc cu taica-sau, fost procuror si sora-sa mare procuroare pe la Bucale, artizana cazului “Noroieni” pentru cunoscatori! Cum dracu’ de se ia in seama ce spune un asemenea specimen chiar daca in acest caz, ca niciodata, chiar are dreptate?!

  3. Bubu Răspunde

    Erata: ” al unei persoane din Carei” ; ” a înmatriculat-o” ; ” a taiat-o la Iasi” . Scuze, tastatura… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.