Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

Fetiță din Cluj, desfigurată de o petardă! Peste 14.000 de oameni au semnat petiția împotriva petardelor

O fetiță din județul Cluj a fost desfigurată de o petardă, iar acum se află la o clinică din Austria pentru reconstrucție facială. Fetiței i-a fost pusă în glugă, în mod intenționat, o petardă cu explozie dublă.

Inițial, la prima explozie, fetița s-a speriat, iar a doua oară i-a explodat direct în față. În urma incidentului, a fost necesară transportarea fetiței la o clinică din Austria pentru reconstrucție facial, informează jurnaliștii de la PortalCJ.

Cazul fetiței este unul dintre motivele pentru care clujeanul Stelian Petruța a inițiat petiția pentru interzicerea petardelor în toată România.

Iniţiatorul petiţiei, Stelian Petruţa, a declarat, pentru PortalCJ, că acest caz l-a revoltat, dar și cazul animalelor sau a bătrânilor ce suferă din cauza incidentelor cu petarde.

“Cu siguranţă aţi auzit, văzut, citit câte accidente şi nenorociri se întâmplă an de an din cauza lor. Copii, adulţi, bătrâni, animale… toţi au de suferit de pe urma lor. Din cauză că sunt manipulate de persoane care nu conştientizează pericolul care ne poate paşte pe fiecare…la orice pas. Am simţit o revoltă maximă în momentul în care am citit despre cazul fetiţei din Cluj, care momentan se află în Austria pentru reconstrucţie facială. Petarda i-a fost aruncată VOLUNTAR în glugă. Cum se poate aşa ceva??? Pe urmă, imaginile din parcul Cetăţuie… şi lista ar putea continua”, a spus Stelian Petruţa pentru PortalCJ.

Până în acest moment, peste 14.000 de oameni au semnat petiția. Mesajul inițiatorului este următorul:

“Interzicerea comercializarii si folosirii petardelor pe intreg teritoriul Romaniei!!!

De ce trebuie ca mereu sa asteptam sa se intample atatea nenorociri ca sa luam masuri? De ce nu putem face ceva incat sa le prevenim, sa le stopam cat mai avem ocazia? Azi poate tie nu ti s-a intamplat nimic, maine la fel, deci practic nu te deranjeaza. Esti dispus sa astepti ziua in care vei avea de suferit din cauza lor? Va fi prea tarziu din pacate. Adulti, copii, animale….atatea victime cazute prada din cauza unor persoane iresponsabile, fara nici un strop de discernamant.  Se poate face “spectacol” si folosind DOAR artificii. Comercializarea si folosirea pentru si de catre persoanele fizice sa fie doar in cazul artificiilor cu flacara rece (care nu sunt periculoase). Restul tipurilor de artificii sa fie folosite exclusiv de catre persoane autorizate si doar in locuri special amenajate.

Haideti sa nu mai fim indiferenti si nepasatori! Decese si persoane ranite pe sosele, decese si persoane ranite in incendii…..e cazul sa adaugam si petardele la rubrica “cauza”?

Depinde doar de noi ce si cum va fi MAINE!!! CEREM INTERZICEREA COMERCIALIZARII SI FOLOSIRII PETARDELOR DE ORICE FEL, PE INTREG TERITORIUL ROMANIEI!!!”

Petiția poate fi semnată AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.