Ultima actualizare: azi, 19:09
Locale

FOTO. Migranții forțează în continuare granițele țării. Cum au fost prinși patru srilankezi în Satu Mare

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră  Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul SPF Berveni, au depistat patru cetățeni  din Sri Lanka, solicitanți de azil în țara noastră, care intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei.

Ieri, 22 ianuarie, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare împreună cu lucrători din cadrul SPF Berveni au desfăşurat acțiuni pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.00, la aproximativ 10 metri de frontiera de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Oar – judeţul Satu Mare, polițiștii au observat doi cetăţeni străini care se îndreptau, pe jos, către graniţa cu Ungaria. Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă la acea oră, au fost conduse la sediul serviciului teritorial pentru cercetări.

După câteva ore, lucrători din cadrul acelorași structuri au interceptat alți doi cetățeni străini, de această dată pe direcția localității Boghiș, jud. Satu Mare, la aproximativ 800 de metri de linia de frontieră. Şi aceştia s-a dovedit că aveau aceeași intenție, de a trece ilegal frontiera în Ungaria, fapt pentru care au fost conduşi la sediul Poliției de Frontieră.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că cei patru cetățeni sunt din Sri Lanka, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între de 21 și 39 de ani, toţi solicitanţi de azil în România.

În ambele cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecerea frauduloasă a frontierei de stat, precum și în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliția de Frontieră

2 comentarii

  1. ... Răspunde

    Ăștia nu-s din ăia care au venit la probe la Mc? Întreb și eu așa. 🤔😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Brazi aruncați într-un parc central din Satu Mare. A trecut Crăciunul, au aruncat pomii

Brazi aruncați într-un parc central din Satu Mare. Cu toate că am trecut deja de mijlocul lunii ianuarie, unii sătmăreni...

Închide