Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Prefectul Radu Bud, în vizită la șantierul Centurii Sătmarului: ,,Lucrările sunt în grafic”

Prefectul judeţului Satu Mare s-a deplasat astăzi, 8 ianuarie, pe şantierul „Varianta de ocolire Satu Mare”, investiţie a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA printr-un proiect finanţat  integral din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM).

Proiectul are ca termen de execuţie actualizat sfârşitul lunii iunie 2021, termenul iniţial decembrie 2020 fiind prelungit datorită procedurilor dificile de relocare a liniilor de înaltă tensiune şi a reţelelor de gaz.

Prefectul Radu Bud a apreciat avansul lucrărilor, stadiul fizic de execuţie fiind de aproape 50%, cea mai dificil de executat şi spectaculoasă lucrare a proiectului  – podul peste râul Someş are structura metalică a tablierului amplasată în totalitate, pentru toate cele 4 benzi de circulaţie, executându-se în acest moment lucrările la consolele pentru trotuarele pietonale.

Reprezentantul Guvernului a convocat întâlnirea, la care au participat din partea antreprenorului Itinera SPA managerul de proiect Fernando Lopes respectiv dirigintele de şantier Giorgio Gasparetto, pentru a se analiza încadrarea în termenele de execuţie asumate.

Lucrările în acest moment sunt în grafic, s-a identificat că există premisele ca până în vară să fie dat în circulaţie tronsonul care leagă drumul Careiului de bulevardul Aurel Vlaicu, inclusiv noul pod peste râul Someş, ceea ce ar contribui semnificativ la fluidizarea circulaţiei în municipiul Satu Mare respectiv traversarea municipiului pe ruta Carei spre Petea sau Baia Mare.

Sursa: Comunicat de presă Instituția Prefectului Satu Mare

 

18 comentarii

  1. Jil ling Răspunde

    Sper sa se finalizeze cat de repede ca am treaba mult. Deaia am si pozitia asta sa pot fc trafic de influență pt osanu

    Dumnezeu sa BineCuvanteze tutunul

  2. Bara Răspunde

    Vă place ce vedeți ,dece să nu vandă Beny beton ,doar unguru ,mai trebuie să incaseze și oșanu.
    Domnule Prefect oare ați plătit betonul de la blocul de pe Păuleștiului.

  3. citroen Răspunde

    Kelbosanu’!!Trăiti-ar familia ta afaceristi premium,hai sa punem pariu ca nici una din previziunile tale nu o sa se indeplineasca!Asa cum nici o afacere de-a neamului tau nu a iesit daca ai respectat legea cat de cat,nici profetiile tale de bud_â nu o sa iasa,la voi totul este doar pe furaciune ,asa va iese …De ce porti hahalera aia mica dupa tine este o enimga!Inteleg ,el vrea sa devina prefect (eventual perfect) da tu Kelbosane ce vrei ,niste bani?

  4. W Răspunde

    Acu sa vezi , a iesit Radu , sa va faca nenorocire.

  5. Yury Răspunde

    Doi rîsi, unul evaziune cu Beni Trans, altul traficant de țigări, PNL =PSD!

  6. Matrozul Răspunde

    Mai mancatori de rahat ce sunteti. Cand se face ceva nu e bine, cand nu se face nu e bine. Adrian Cozma este un om de exceptie. Muriti de invidie ca are masini scumpe, haine scumpe si o functi ebuna.

  7. mae Răspunde

    da ce treaba are unul cu altul,bud,cosma beny.nu au voie sa lucreze inmpreuna,din cite stiu tarr da beton,la cintura,,,,,si pe beny chiar nul intereseaza sa dea beton,ieftin,si cu plata la sfintu asteapta….carei vrajeala

  8. c4s Răspunde

    Nu prea arata a pod cu 4 benzi de circulaţie

    • apolodor din sm Răspunde

      doua benzi pornesc de pe un mal al somesului ,doua benzi de pe celalalt mal ,in total 4 benzi !!

      • altu fără bmw Răspunde

        Îmi place cum ai explicat lui @c4s.?
        Nu sunt 4 benzi în proiect și eu așa știu. Proiectanții zic că ne ajunge, eu mă îndoiesc.

  9. altu fără bmw Răspunde

    Nu văd nicăieri sensul giratoriu! Noi sătmărenii deja obișnuiți cu sensurile giratorii fără număr și fără sens oare cum ne vom descurca????

    • peda gogu Răspunde

      in prima poza , il deseneaza prefectu in zapada !

      • altu fără bmw Răspunde

        @Peda gogu. Mulțumesc pentru informație! Cred că ți-ai dat seama că am scris la mișto. Numai nu înțeleg rostul “acțiunii”. Tot omul știe că pe vreme din asta pe șantiere nu se lucrează din motive evidente. Sau asta a fost rostul “vizitei istorice de lucru”. Nu erau în pericol să se intersecteze cu vreun utilaj în lucru? Cei doi “liberali de frunce”.? Oricum cred că voi putea dormi liniștit și fără să aflu acest detaliu.?

  10. HBC Răspunde

    Cosma se baga si el in seama…..rusine tupeistule…..te mandresti cu rezultate care nu te apartine….
    PNL = CIUMA GALBENA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.