Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTOGALERIE. Creșă ultramodernă în Negrești-Oaș! Proiect în valoare de 2,7 milioane lei

Primăria Negrești-Oaș a depus, vineri, pentru finanțare un nou proiect din fonduri europene pentru dotarea primei Creșe din Negrești Oaș. Totodată, finanțarea vizează și asigurarea cheltuielilor pentru funcționarea creșei în primii 2 ani.

Proiectul are o valoare de 2,7 milioane de lei, o durată de 30 de luni, iar obiectivul acestuia este creșterea participării la învățământul ante-preșcolar pentru un număr de 73 de copii din orașul Negrești-Oaș.

Prin proiect vor fi achiziționate toate dotările de care are nevoie creșa: începând de la mobilier pentru sălile de joc, saltele și lenjerii de pat, echipamente de igienă și curățenie, dotări IT, până la centre de joacă pentru exterior și diverse jocuri de îndemânare, care au scop dezvoltarea creativității și autonomiei personale a copiilor.

De asemenea, personalul creșei va fi angajat prin proiect și va beneficia de sesiuni de formare și dezvoltare profesională, cu scopul de a îmbunatăți rezultatele învățării și competențele
copiilor.

Proiectul se adresează și părinților, care vor putea să-și dezvolte competențele parentale și încrederea în capacitatea lor de a-și crește și educa copilul. Astfel, creșa va fi un centru de informare – formare pentru creșterea competențelor parentale ale unor familii tinere din comunitate care au sau urmează să aibă un copil, dar și o resursa de informare semnalând problemele cu care se confruntă familiile, situațiile de risc, de criză, existența unor cazuri de neglijare sau abuz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.