Ultima actualizare: azi, 19:44

Locale

Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

Guvernul își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Premierul Ludovic Orban a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că a decis să angajeze răspunderea Guvernului pentru modificarea legislației electorale, astfel încât să se revină la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, iar primarii să fie aleși cu 50% plus 1 din voturi.

,,PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu dintre cetățenii care își exprimă votul. În urmă cu doi ani am inițiat un proiect de lege de conferire a unei legitimități a acestor primari prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50%+1. Acest proiect a fost parcat neregulamentar de BPuri la o defunctă comisie pentru a împiedica adoptarea proiectului de către plenul camerei deputaților”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că Guvernul s-a angajat să facă ceea ce își doresc cetățenii, menționând totodată că acest lucru ,,va deranja”, dar este vorba despre un risc asumat.

,,Noi ne-am angajat că vom face ceea ce își doresc oamenii. Sigur că mulți primari își doresc alegerea într-un singur tur. Pentru a îmbunătăți performanța administrațiilor locale este vital ca primarii să fie aleși în două tururi. E vreme să facem ce vor oamenii. Sigur că acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului dar trebuie să ne asumăm acest risc pentru că Guvernul are obligația de a interveni”, a mai precizat Orban.

5 comentarii

 1. Babanu Răspunde

  Bine ca pentru majorarea alocatiilor n-ati mai avut bani! Doar sa aruncati banii pt inca un tur de alegeri sa ajungeti la ciolan!
  Gunoaie!!!!
  Nici o diferenta fata de Psd!
  Sunteti toti de-un leu!
  PNL = CIUMA GALBENA!

  • NUMAISUPORTPROSTIAVOASTRA Răspunde

   Mare bolovan esti… Alocatiile abia s-au majorat… Dublarea lor e doar o basina ipocrita a pesedeilor, facuta numai pentru a pune liberalii in dificultate, intr-un total dispret si iresponsabilitate fata de finantele tarii, asa cum au facut tot timpul… De ce nu le-au majorat ei pana la nivelul pe care il pretind acum??? Niste jeguri iprocite…Si tu cat de prost sa fii sa compari costul unui tur de alegeri locale cu costurile dublarii alocatiilor pentru copii???

 2. KIJFDTUG Răspunde

  Babanu , ai dreptate …din pacate nici o diferenta

  PNL = CIUMA GALBENA

 3. cetatean Răspunde

  E mult mai corect în două tururi de scrutin. Sigur că nu le convine unora…

  • Big Brother Răspunde

   Povesti, povesti, povesti. Atunci de ce vrea Iohanis alegerea presedintilor CJ din cadrul consilierilor. INFECTILOR!
   Veti ajunge in lada de gunoi a istoriei: Iohanis, Orban, Rares Bogdan, Raluca Turcanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.