Ultima actualizare: ieri, 20:38
Locale

Inspectorii DSVSA au confiscat sute de kilograme de alimente și au aplicat amenzi de mii de lei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 24 – 30 ianuarie, 97 acțiuni de control. În urma verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat amenzi de mii de lei și au confiscat sute de kilograme de produse alimentare.

,,În urma deficiențelor constate în timpul controalelor, au fost aplicate 2 amenzi contravenționale în valoare totală de 11.200 lei,  – 10.000 lei – 1 Unitate Procesare Carne – Satu Mare, pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, și – 1.200 lei – 1 restaurant – Carei, pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind condițiile de întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare”, spun reprezentanții DSVSA Satu Mare

Inspectorii DSVSA au confiscat, în urma verificărilor, peste 200 de kilograme de produse alimentare.

,,Cu ocazia controalelor a fost supusă sechestrului/reținerii oficiale, cantitatea de 204,6 kg produse alimentare în valoare de 3054 lei. Cantitatea de produse alimentare, a fost confiscată și dirijată spre incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor”, au mai precizat cei de la DSVSA.

Verificările au vizat unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite și unități de procesare ouă.

Sursa: DSVSA Satu Mare

Un comentariu

  1. ombre Răspunde

    stirea aceasta suna cam asa; s-a nascut un copil nu se cunoaste sexul. de ce nu se comunica numele unitatilor ? pe cine aparam de cine? daca un cetatean se imbolnaveste cine sau care unitate este trasa la raspundere ?aici cu siguranta pute ceva si cu siguranta nu carnea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.