Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

LIVE&FOTO. Ziua Unirii, sărbătorită în municipiul Satu Mare!

Manifestări dedicate zilei de 24 Ianuarie – Ziua Unirii  au avut loc în această dimineață, în municipiul Satu Mare. Programul a început la ora 9,30 cu primirea gărzii de onoare, intonarea Imnului de stat și alocuțiuni privind semnificația zilei de 24 ianuarie.

Printre oficialităţile prezente s-au numărat prefectul Radu Bud, senatorul Gabriel Leş, fost ministru al Apărării, deputatul Romeo Nicoară, primarul Kereskenyi Gabor, şefi de instituţii, oameni politici şi sătmăreni de rând.

Au avut loc, de asemenea, depuneri de coroane de flori la bustul lui Alexandru I. Cuza din municipiul Satu Mare, deflilarea gărzii de onoare, prefectul Radu Bud a citit mesajul premierului Ludovic Orban, scriitorul Felician Pop împreună cu cantautorul Adrian Lupescu au susținut un moment artistic: cuvântul lui Moș Ion Roată. Felician Pop le-a vorbit celor prezenți despre Alexandru Ioan Cuza.

În final, în fața Inspectoratul de Poliţie al judeţului Satu Mare a avut loc Hora Unirii, la care au luat parte mai mulți sătmăreni.

La 24 ianuarie este sărbătorită în întreaga ţară Ziua Unirii Principatelor Române.

În acest an, se împlinesc 161 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), fiind considerat primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. La 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

 

17 comentarii

  1. mae Răspunde

    da ce cauta gabi les increzatorul in psd vai da ce bine ii sta intre penelistii,

  2. Eu Răspunde

    DA SARMALE AU ?

  3. Marin Răspunde

    Puteau să dea ca în România, un pahar de țuică, o fasole sleita, un pahar de vin, niște calici!

    • ... Răspunde

      Te rog sa te interesezi temeinic daca prin tarile vecine unde se mai da haleala/potol si de beut de sarbatorile legale. La asta se rezuma sarbatoarea la tine? Mate pline? Cinstit nu ar trebui dat deloc, dar n-ai cui sa explici.

      • Marin Răspunde

        Uite, m-am interesat,prin țările vecine, în Țara Românească se dă o fasole, cârnați de Pleșcoi și țuică, în Moldova tochitura și vin.

  4. Satmareanu’ Răspunde

    Defapt sarbatorita la Aqua parcurile din Ungaria.

  5. Yury Răspunde

    Doamne feri, armata da onorul Chelbosului care făcea evaziunii cu Beni Kira, noapte bună satmareni

    • Marin Răspunde

      Măi Gagarin, în Măreața Armata română, nu mai există demnitate, doar slugărnicie, de poliție nu mai vorbesc, doar mafie.

  6. Kgb Răspunde

    Cu LES președinte PSD… A obtinut 4000 de voturi… Acuma ca se vrea preș psd județ impus de centru psd va obține 6000 devoturi în tat județul…. Se dorește distrugerea psd ului în SM???

  7. Matei Răspunde

    Bine ca o fost totul ok, si n-or venit iarasi clanurile de ciori sa fugareasca militzienii din strada. Ca nu stiu de incapeau atatia in sediu, la adapost, si riscau sa si-o ia peste fatzau,

  8. Mos Crăciun Răspunde

    Mai KGB… Vb prostii.. marele CRACiuN a făcut 4000 de voturi la psd Satu Mare ca a mai lucrat pe la Consiliul local… Iar 1000 de voturi a făcut Cicica din cabinetul Prefectului

  9. pupak Răspunde

    Ce bine ca numai fotografii ati postat nu si video .de ce nu va ajuns numa mica unire ati furat si Ardealu .

  10. c-block Răspunde

    @pupak, cred că spune multe despre importanța dată acestui eveniment simplul fapt că este sărbătoare națională doar din 2015!!! No comment! De altfel am văzut în poze destui pui de securiști (aici pomenesc doar de cei cu care am avut “norocul” să mă intersectez) și alte “specii” asimilabile (cred că îți dai seama la ce specie mă refer) întrucât mi-a pierit pe viață cheful să particip. Personal îi înțeleg că sărbătoresc. Nici pe timpul împușcatului n-au dus-o așa de bine, în paranteză spus nici atunci nu le-a fost tare grea viața.
    R.I.P. pentru legea lustrației!?? Sincer îți piere cheful de sărbătoare când îi vezi.

  11. FCSB Răspunde

    Nesimtitul ala de primar a avut sapca in cap? mare nesimtit!

  12. Matrozul Răspunde

    Adrian Cozma a stat doar 15 minute. Nu A avut timp. I-a sosit un transport de țigări de contrabandă din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.