Ultima actualizare: azi, 17:19

Locale

Nereguli la mai multe magazine din județ. Inspectorii DSVSA au aplicat amenzi de peste 20.000 lei

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 6 – 10 ianuarie, 47 acțiuni de control. Astfel, au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei, printre unitățile sancționate aspru numărându-se mai multe magazine alimentare din județ.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

În urma deficiențelor constate în timpul controalelor, au fost aplicate trei amenzi contravenționale în valoare de totală de 21.200 lei, pentru comercializarea de produse alimentare neetichetate conform legislație sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare.

Unitățile sancționate:

  • Un magazin alimentar din Livada, cu 10.000 de lei
  • Un magazin alimentar din Comlăușa, cu 10.000 de lei
  • Magazin din Halmeu, cu 1.200 de lei

În cadrul acțiunilor de verificare efectuate în această perioadă, de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA, aceștia au urmărit respectarea condițiilor generale de  igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, temperaturile de păstrare cerute de producători, existența graficelor de temperatură pentru spațiile frig, modul și condițiile de preparare și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non animală  monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, precum și existența echipamentului de protecție.

Menționăm faptul că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.