Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

Polițiștii sătmăreni, la datorie în minivacanța de Mica Unire. Recomandări pentru șoferi și pietoni

Polițiștii sătmăreni vor fi prezenți pe drumurile Sătmarului în minivacanța de Mica Unire. Începând de mâine, 24 ianuarie, oamenii legii vor acționa pentru prevenirea accidentelor rutiere pe raza județului Satu Mare.

,,Având în vedere că în acest sfârșit de săptămână vom avea o minivacanță cu prilejul zilei Unirii Principatelor Române, de mâine începând vor fi la datorie, în medie, pe zi, peste 26 de polițiști rutieri care vor acționa pentru prevenirea accidentelor rutiere pe raza județului Satu Mare. De asemenea, vor fi echipajele de ordine publică, aproximativ 32 de patrule de ordine publică zilnic, împreună cu alte șapte patrule mixte formate din polițiști și jandarmi care vor menține ordinea și liniștea publică pe raza județului Satu Mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Paula Gabor.

Polițiștii le-au adresat și o serie de recomandări sătmărenilor, atât șoferilor, cât și pietonilor.

,,Le recomandăm persoanelor care în acest sfârșit de săptămână se vor afla la volan să respecte normele rutiere, să adapteze în permanență viteza la condițiile de drum, având în vedere prognoza meteorologică care se anunță pe următoarele zile, să își curețe luneta și să aibă în funcțiune luminile de întâlnire și pe timpul zilei. Aceste recomandări nu le adresăm doar conducătorilor auto, ci și celorlalți participanți la traficul rutier, în special pietonilor pe care îi sfătuim să traverseze doar prin locuri special amenajate și după o asigurare temeinică, iar pe timpul nopții subliniem importanța purtării unor geci reflectorizante pentru a fi cât mai vizibili.”

De asemenea, oamenii legii le recomandă sătmărenilor să își asigure locuința atunci când pleacă de acasă.

,,Atunci când pleacă de acasă, cetățenii trebuie să își asigure locuința, să-și protejeze bunurile personale chiar dacă sunt într-o minivacanță, întrucât hoții nu sunt în vacanță și nu vor ține cont de acest aspect ci vor profita de relaxarea acestora. Le dorim tuturor cetățenilor un weekend liniștit și fără evenimente nedorite”, a conchis purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.