Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

PSD acuză Guvernul PNL că blochează Centura Sătmarului

PSD acuză Guvernul PNL că blochează Centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Social-democrații arată cu degetul către liberali și spun că aceștia au început să taie fonduri de la infrastructură, în funcție de culoarea politică a inițiatorilor proiectelor.

Reprezentanții Partidului Social Democrat spun că mai multe proiecte majore, printre care se numără și Centura Sătmarului, vor fi blocate ca urmare a subfinanțării. Social-democrații au precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că acţiunea Cabinetului Orban este „un act iresponsabil de vendetă politică”.

Redăm comunicatul de presă:

,,Partidul Social Democrat condamnă maniera Guvernului PNL de a aloca fondurile pentru infrastructură, după culoarea politică a celor care au inițiat sau au dezvoltat proiectele. Este un act iresponsabil de vendetă politică și un atentat la interesele naționale și ale comunităților ce ar beneficia de respectivele proiecte.

Printre lucrările de infrastructură care au suferit cele mai drastice tăieri de fonduri se numără:

  • Podul peste Dunăre de la Brăila, unde s-au alocat pentru 2020 mai puțin de 20% din sumele folosite în anul precedent;
  • Centura municipiului Bacău, respectiv primul segment din Autostrada Moldovei, care a primit pentru 2020 doar un sfert din sumele alocate în 2019;
  • Autostrada Sebeș – Turda, unde Guvernul PNL a prevăzut pentru acest an doar 30% din fondurile utilizate în 2019;
  • Drumul Expres Craiova – Pitești unde actualul guvern a alocat doar 97 milioane de lei, în condițiile în care costurile totale de execuție sunt de 2 miliarde lei.

Alte proiecte ce vor fi blocate ca urmare a subfinanțării sunt centurile de la municipiile Timișoara, Satu Mare, Rădăuți, Autostrada Râșnov – Cristian, Autostrada Timișoara – Moravița și modernizarea liniilor de cale ferată București – Giurgiu, Cluj Napoca – Oradea, Mogoșoaia.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.