Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

ȘAH. Balazs Kovacs, micul mare campion de la CS Voința Satu Mare

Balazs Kovacs, micul mare campion de la CS Voința Satu Mare. Sătmăreanul a cucerit mai multe medalii la ediția a 13-a a Campionatului Național Școlar de Șah ”Elisabeta Polihroniade”, competiție ce s-a desfășurat la Covasna, în perioada 3 – 12 ianuarie.

Concursul din acest an a reunit șahiști din toată țara la următoarele categorii de vârstă, băieți și fete: U7, U9, U11, U13, U15, U17. Evenimentul sportiv a cuprins turnee de șah clasic, blitz, șah rapid și dezlegări.

CS Voința Satu Mare s-a comportat excelent la această ediție prin sportivul Balazs Kovacs. Deși are doar 5 anișori și jumătate, sătmăreanul antrenat de Ciprian Muntean și Zoltan Pall a reușit să cucerească trei medalii la categoria băieți U7. Balazs Kovacs confirmă încă o dată talentul pe care-l are în acest sport al minții, pus în valoare de pregătirea de care are parte la clubul de care aparține.

Cu 7 puncte obținute, Balazs Kovacs a cucerit medalia de aur la șah clasic U7. Este un rezultat remarcabil și care-i permite să participe la Campionatul Mondial Individual Școlar de Șah 2020 din Peru (2-12 mai). Organizatorii turneului de la Covasna (ACS Elisabeta Polihroniade, Ministerul Educației Naționale și Federația Română de Șah) oferă gratuitate la cazare și masă la Mondialul Școlar de Șah.

Balazs Kovacs a cucerit alte două medalii la Covasna. Ne referim la turneele U7 de șah rapid (argint) și blitz (bronz). Sătmăreanul s-a întors cu medalii de toate culorile de la ediția a 13-a a Campionatului Național Școlar de Șah ”Elisabeta Polihroniade”. Iar viitorul lui chiar sună bine.

Un comentariu

  1. Teo Răspunde

    Bravo! E o mandrie pentru tot Satmarul! ♥️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.