Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Tânăr sătmărean, lansare de carte la vârsta de 15 ani: Aici începe altceva

În cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Culturii Naționale, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Naționale Satu Mare, Asociația Scriitorilor de Nord Vest și Cenaclul Cronograf, organizează vineri, 17 ianuarie 2019, ora 15, la Centrul Multicultural Poesis, lansarea cărții tânărului poet, Adrian Lupescu, ”Aici începe altceva”, apărută la începutul acestui an la editura ”Ecou transilvan” din Cluj Napoca.

Prima carte lansată anul acesta la Satu Mare este și primul volum al poetului Adrian Lupescu, exponent al tinerei generații, debutul său în volum fiind așteptat cu un viu interes de iubitorii poeziei.

Adrian Lupescu este elev în clasa a IX a la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș” din Satu Mare, fiind cunoscut și ca un valoros cantautor de muzică folk. La cea de a treia ediție a Festivalului Internațional de muzică folk ”Octavian Bud” din 2019, el a obținut Marele Premiu, interpretând o melodie compoziție proprie.

          „Poezia acestui tânăr este una profundă și gravă și sunt sigur că toate simțămintele, zugrăvirea lor stranie, vin de undeva, dinafară de el. Imaginile sunt clare, ideile fără zorzoane inutile. Poetul sare cu nonșalanță peste tatonările lirice și experimentele fals ludice. El știe că poezia nu trebuie să șocheze, că violențele de limbaj arar se pot ridica din zona trivialității și mediocrității și nici nu se lasă sedus de tehnica facilă și redundantă a cuvintelor ademenitoare. Nu există niciun fel de balast, poezia este atâta, cât trebuie să fie! Scrie lectorul cărții”, Felician Pop.

5 comentarii

  1. Marin Răspunde

    Mai poet necunoscut, apucă-te de muncă intelectuală, lasă strofele, suntem sătui de talente.

    • Crina Andriucă Răspunde

      Copilul e o sclipire. Un geniu. N-am întâlnit niciodata așa ceva. Mai ales în anii aceștia când…
      Păcat să vorbești în necunoștinţă de cauză și să nu fi capabil să apreciezi.

    • Crina Andriucă Răspunde

      Oricum…adevărul câștigă mereu; chiar prin prisma timpului, el filtrează.

  2. Nagasaky Răspunde

    Felicitari! Lasa cainii sa latre. Invidiosi. Daca ce faci e prin prisma BINELUI continua. Poti orcand sa faci in acelasi timp si cariera. Bafta!

  3. Nagasaky Răspunde

    Da, oricand*!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.