Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Ţepe cu apartamente! Cum a pierdut un sătmărean 5.000 de euro

Ţepe cu apartamente! Mare atenţie când vă cumpăraţi apartamente. Un sătmărean care munceşte în Belgia a pierdut 5.000 de euro în urma unei înţelegeri cu un dezvoltator imobiliar din Satu Mare.

Păgubitul a povestit pentru PortalSM cum s-a petrecut totul. El a fost să vadă un apartament semifinisat din municipiul Satu Mare pentru care constructorul a cerut 43.000 de euro, cu promisiunea că va fi finalizat în câteva luni. După mai multe negocieri, preţul a fost stabilit la suma de 38.000 de euro, plata s-a făcut pe loc, integral, cu contract de vânzare – cumpărare încheiat la notar.

Doar că timpul a trecut iar constructorul nu a finalizat apartamentul la timp, a tot amânat predarea acestuia. Între timp, planurile cumpărătorului s-au schimbat şi a reuşit să vândă apartamentul, găsind un nou cumpărător pentru suma de 43.000 de euro. Totul a fost în regulă până la semnarea actelor. În momentul respectiv apartamentul nu avea CF deoarece clădirea nu era finalizată în totalitate, astfel că totul s-a desfăşurat prin contracte de vânzare-cumpărare încheiate la notar între dezvoltator şi cumpărători.

Blocaj în momentul în care dezvoltatorul a aflat preţul

Păgubitul i-a explicat dezvoltatorului imobiliar planurile sale, s-au înţeles să anuleze contractul încheiat între ei, şi să fie încheiat un nou contract între dezvoltator şi noul cumpărător. Astfel, anularea contractului a fost semnată fără problemă, doar că dezvoltatorul refuză să semneze noul contract, după ce a aflat despre preţ.

În aceste condiţii, păgubitul se plânge că a pierdut nu doar acea diferenţă de 5.000 de euro, dar şi taxe notariale şi alte cheltuieli de până la 1.000 de euro, iar în tot acest timp dezvoltatorul imobiliar s-a folosit de banii lui fără să i plătească dobândă.

El avertizează şi alţi posibili clienţi de apartamente noi să fie foarte atenţi şi să caute persoane de încredere.

Cazul este şi în atenţia poliţiei.

 

8 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Dați numele ca să evităm astfel de HOȚI!!!!

  2. Mae Răspunde

    Dați nume sa știm sa ne ferim de acești oameni !,sau scrieți firma cazi cazo

  3. Vatra Răspunde

    Nu putem da numele, nu cumva sa nu mai aiba profit acesti hoti.

  4. Gugu Styuk Răspunde

    Daca analizezi aspectul,amandoi au vrut sa profite.Primul, in prima faza s-a bucurat ca a reusit sa vanda apartamentul desi nu era finalizat,insa dupa aceea probabil s-a simtit inselat si l-a sicanat pe cumparator,mai ales ca acesta ii achitase toti banii,38000 de euro.Apoi greseala pe care a facut-o cel care a vandut cu 43000,desi inca nu era proprietar in acte,iar dezvoltatorul mai mult ca sigur ca finalizase diferenta de lucrare,iar acest aspect l-a determinat sa refuze incheierea contractului la suma stabilita de primul cumparator si al doilea cumparator.Ok,ca sa nu ramana de fraier,primul cumparator trebuia sa il determine pe dezvoltator sa inchie contractul intre ei doi,asa cum convenisera prima oara,apoi sa-l vanda cui dorea si cu cat dorea el !!Pentru ca mai mult ca sigur exista un precontract,nu cred ca i-a dat 38000 de euro fara niciun act !!

    • Gogu Răspunde

      Asazisa ,,victima” e tot un bisnitar. S-a bucurat ca l-a pacalit pe dezvoltator cu 5000 si a incercat sa pacaleasca la randul lui pe altul cu 5000. Daca ar fi fost vorba de ,,schimbat de planuri”, atunci l-ar fi vandut la 38000 plus 1000 cheltuieli notariale etc., cat sa-si recupereze investitia. Saraca ,,victima”, ii multumim pentru sfaturi 🙂

  5. Ardelean Răspunde

    Oameni buni….40000 euro apartament semifinisat in SM? Intr-un oras mort, care in 20 de ani va fi un fel de carei, cu doua poduri?

  6. Bisnitar Răspunde

    Cand omu e prost mai si semnalizeaza!
    Nu is multi dezvoltatori dastea lu peste prăjit, majoritatea is smecheri.
    Le stim numele…
    Numai ca atunci cand ai incredere esti luat de prost, zicea odata ,,florin,, piersic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.