Ultima actualizare: azi, 17:38

Locale

VIDEO. „Sara pe deal”, interpretată într-o manieră deosebită de sătmăreanul Aldo Blaga

S-au împlinit astăzi 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu. Pentru a-i aduce un omagiu, vă prezentăm una dintre cele mai importante opere semnate de ,,luceafărul poeziei românești”, transpusă pe melodie și interpretată într-o manieră deosebită.

,,Sara pe deal” este una dintre poeziile destinate, parcă, pentru a fi transpusă pe melodie, iar interpretarea cunoscutului artist Aldo Blaga, fiul regretatului actor sătmărean Vasile Blaga, confirmă cu siguranță acest lucru. Sensibilă și emoționantă, melodia vine să îi aducă un omagiu celui ce va fi mereu amintit drept geniul literaturii române.

Această versiune a melodiei nu a fost interpretată cu ocazia acestei zile, însă ne permitem să o prezentăm întrucât creația în sine rămâne un reper pentru cultura românească.

Reamintim că zeci de sătmăreni, de toate vârstele, au adus un omagiu astăzi poetului național Mihai Eminescu, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la nașterea lui. Manifestarea a avut loc la bustul lui Mihai Eminescu, amplasat în fața Colegiului Național Mihai Eminescu din municipiu și la Monumentul Limbii Române din curtea Muzeului de Artă.

 

3 comentarii

  1. Dan Răspunde

    Frumos ! Felicitari !

  2. Gugu Styuk Răspunde

    Meserie de maestru !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.