Ultima actualizare: azi, 13:03
Locale

FOTO. Atenție! Tencuială căzută de pe un bloc din Carpați II, din cauza vântului!

Atenție! Tencuială căzută de la un bloc din Carpați II. Codul galben de vânt puternic a început să facă ravagii în municipiul Satu Mare. Mai multe bucăți de tencuială, dar și cadre de metal s-au desprins de la un balcon al unui bloc din cartierul Carpați II.

Bucățile s-au desprins de la etajul șase al blocului și au căzut direct pe trotuar. Totul s-a întâmplat în urmă cu puțin timp, iar oamenii au sunat la numărul unic de urgență 112.

Furtuna din Europa a făcut ravagii și în Ungaria și se îndreaptă periclos spre România, iar țara noastră va simţi forţa naturii din această seară. Vântul va sufla și cu 120 de kilometri la oră, a declarat, pentru Observator.tv, Roxana Bojariu, coordonator al secţiei de climatologie din ANM.

,,Va ajunge, de fapt, ne va influenţa doar cu periferia sa sudică. E o furtună foarte puternică! Deja avem şi noi cod galben, cod portocaliu – mai ales pentru zona de vest a ţării şi mai ales zonele montane. Intensificările de vânt vor fi prezente mai ales pe crestele munţilor”.

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de vânt puternic pentru județul Satu Mare. Avertizarea este valabilă până în această seară, marți, 11 februarie, la ora 20.00.

,,În intervalul menționat, la munte,vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65…75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol. Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70…80 km/h”, avertizează meteorologii.

Pentru județele vecine, meteorologii au emis Cod Portocaliu.

 

11 comentarii

  1. Concerned Citizen Răspunde

    Problema asta este de mult timp , la toate 3 blocurile , in trecut au mai cazut placile alea sau bordurile chiar de pe acoperis , vad ca acuma si balcoanele, bordurile de la balcoane dinspre exterior, care au fost puse acolo nu inteleg de ce , au cazut si nu le pasa nimanui , sunt administratori care cer obligat sume foarte mari de bani pentru “reparatii acoperis” si alte cacaturi fara sens, dar nu se uita la lucrurile importante ca de acest gen, trebuie sa-si bage si ei in buzunar procentul de la firmele astea fantoma de reparatii acoperis, doar din ce o sa-si ia porcul de craciun……
    O sa o pateasca cineva daca nu se iau masuri si nu se scoate “tencuiala” aia, practic is niste borduri sau ce naiba , puse fara sens de un idiot cand a proiectat el pe vremea tovarasului aceste cladiri , poate a fost fumat sau tripat, altfel nu-mi pot imagina de ce au fost puse aceste bombe cu ceas care asteapta sa cada din moment in moment…

  2. Gyuri Răspunde

    Se “îmboardã” orașul pe voi, puturoșilor!
    Așteptați să vi se dea, sa vi se facă…
    Nu sunteți buni la nimic, in afară de: “Să moară și capra vecinului!”
    Puneți mână de la mână si întrețineți ce aveţi.
    Vă place proprietatea, dar , doar la interior.
    Exteriorul e comun, ce dracu!
    Putorilor cîrcotașe!

  3. Gogu Styuk Răspunde

    ATENTIE PRIMARIA SATU MARE SI POMPIERII !! Sunt placi de beton ”ornamentale” .Cele ramase pot cadea oricand,si mare minune ca nu a trecut cineva pe langa acel bloc in momentul in care s-a desprins tona aia de beton armat ,pentru ca sigur acum era la autopsie !! Urgent pompierii sa se autosesizeze,daca nu,eu o sa folosesc aceasta postare drept dovada ca au fost avertizati,inclusiv Primaria Satu Mare,in cazul in care se va intampla vreo nenorocire si nu se iau masuri urgente !!Si mai exista astfel de ”ornamente” periculoase si pe alte blocuri comuniste !!

    • bugetar Răspunde

      Ce treaba are primaria cu acele cladiri care 100% sunt in proprietate privata. Eu stau la casa, oare daca pica tigla de pe casa trebuie sa-mi repare primaria? Tu te gandesti putin?

  4. Gyuri Răspunde

    După cum arată în foto,
    balconul e modidicat.
    Proprietarul este vinovat.
    Pus la plată.
    Primăria si pompierii să verifice cate astfel de modificari sunt in oraș.

  5. golkdxhuj Răspunde

    nu e treaba primariei sa renoveze cladirile particulare din bani publici

  6. Gheorghe Răspunde

    Mai țineți minte acea clădire
    de pe str. Stefano Cel Mare sprijinită cu bârne timp de vreo 5-7 ani?Dacă veți aștepta ca primăria sa facă ceva va înșelați amarnic.Primăria, statul,are interesul sa ia nu s-a dea

  7. GB Răspunde

    Când se întâmplă ceva rău prima întrebare e “A cui e vina?” şi ca de obicei sunt mai mulţi vinovaţi. Ca şi în cazul de faţă în primul rând proprietarii, care cu rea-credinţă nu întreprind demersuri pentru întreţinerea faţadei imobilelor proprietate personală conform bunului simţ şi a legislaţiei în domeniu, periclitând siguranţa trecătorilor, dar sunt campioni în “amenajări” interioare ilegale( bolte, desfiinţare pereţi, mărirea suprafeţei utile prin zidire de balcoane, etc )care afectează structura de rezistenţă a clădirii. E pericol public, ce mai!! Deci pe lângă faptul că laşi să putrezească şi să se descompună blocul pe exterior, cu sârguinţa de hamster, îl faci svaiţer şi pe interior. Ok recunosc, multe blocurile “comuniste” au fost proiectate fără imaginaţie şi stil, prima funcţionalitatea. Dar în rest le-au făcut mai bine şi trainic comparativ cu multe ansambluri rezidenţiale actuale. Nu îţi place, lasă-l aşa, vinde-l şi cu diferenţa din amenajări interioare cumpără unul nou pe placul tău, fiind-că svaiţerul sar putea să te îngroape la seism. Ceilalti vinovaţi ar fi Primăria şi Inspectoratul Teritorial în Construcţii, autorităţi care ar trebui să vegheze la respectarea legislaţiei în domeniul construcţiilor(obligativitatea înfiinţării de asociaţii de proprietari, asigurarea obligatorie, verificarea periodică a stării şi întreţinerii construcţiilor, a legalităţii amenajărilor interioare şi exterioare, etc). Să nu uităm că şi o construcţie e un obiect, are un termen de utilizare, ce trebuie permanent întreţinut ca o maşină(ITP, Revizii, reparaţie capitală). Inevitabil fac paralela între masină şi casă, prima o asiguri şi o întreţii dar pe a doua o neglijezi cu toate că bunul cel mai de valoare e casa. Să nu uităm că blocurile “comuniste” au vârsta medie de 40-50 ani şi în acest interval ar fi trebuit să treacă prin cel puţin două reparaţii capitale, ocazie cu care să fie amenajate la standarde actuale, frumos, legal şi cu proiect pentru a-şi menţine valoarea şi a ne asigura confortul şi liniştea unui adevărat cămin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.