Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

FOTOPLANURI. Proiectul amenajării malurilor Someşului, în linie dreaptă

Proiectul amenajării malurilor Someşului intră în linie dreaptă. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului “Transformarea zonei degradate malurile Someşului între cele 2 poduri în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate” va fi spus aprobării consilierilor locali în şedinţa de săptămâna viitoare.

Costurile sunt estimate la şapte milioane de lei, bani din care va fi amenajată o zonă de agrement între cele două poduri. Aici vor fi amenajate locuri de joacă, locuri pentru fitness, alei, zone cu hamace şi multe altele. 

Lucrările cuprind:

MAL DREPT

  • Nivelarea terenului şi însămânţarea gazonului pe platformele orizontale dintre taluzurile malului drept unde urmează a fi realizate aleea principală şi poteca;
    • Gazonarea terenului între dalele aleilor, potecii şi piaţetelor;
    • Salubrizarea terenului degradat, cosire şi însămânţare iarbă;
    • Toaletare copaci existenţi.
    Se propune realizarea unei alei pietonale principale din dale tip lespezi de beton aşezate în fâşii ţesute intercalate cu fâşii de zonă verde – gazon. De-a lungul acestei alei pietonale s-au propus şase puncte de interes după cum urmează:
    1. Loc de joacă pentru copii 558 mp;
    2. Zonă de fitness în aer liber 163 mp;
    3. Două zone ponton
    4. Scena evenimente cu gradene 125,81 mp scenă + gradenă de 500 de locuri;
    5. Pavilion expoziţional suprafaţă construită de 220,82 mp şi suprafaţa utilă de 200,92 mp;
    6. Zona socializare tineret – la hamace.
    Se propune realizarea următoarelor căi de circulaţie/accese:
    • Alee pietonală;
    • Potecă;
    • Rampă pentru persoane cu dizabilităţi;
    • Scara acces ponton;
    • Scara acces zona fitness.

MAL STÂNG

  • Nivelarea terenului şi însămânţarea gazonului pe platforma orizontală dintre baza digului şi primul taluz din partea superioară a malului stâng;
    • Salubrizarea terenului degradat, cosire şi însămânţare iarbă;
    • Toaletare copaci existenţi;
    • Refacerea aleii existente şi dotarea acesteia cu bănci coşuri de gunoi şi un sistem de iluminat cu stâlpişori pitici cu rol de ghidare şi marcare a traseului.

31 comentarii

  1. Zi-le d-l Geo Răspunde

    NU TAIATI COPACII !!!! VA ROG !!!!

  2. Anto Răspunde

    Consider ca o faceți in zadar! Când societatea va fi civilizata, va păstra curățenia si nu vor distruge locurile amenajate, atunci va merita!

  3. c-block Răspunde

    Fum împachetat. Minciuni electorale reluate. Astea au fost și acum 4 ani. Au schimbat doar ambalajul pe ceva mai strălucitor ca să prostească electoratul. Sunt care mușcă la momeală. Încă.

    • Altu Răspunde

      Nu te stresa, oricum ungurii votează și un șobolan numai sa fie de-al lor, românii se împart pe 5 candidați și aia e. PS : mulțumiți PSD că nu au vrut primar din 2 tururi

      • c-block Răspunde

        Oricum degeaba. Și dacă ar fi unul singur nu vezi cine sunt cei care se visează acolo? Veșnic aceleași persoane. Nu ai de unde alege. Sincer.

    • Boul c-block Răspunde

      De parca in rromania nu se impacheteaza fumul… Parca in rromania nu sunt minciuni electorale… frate c-block sau y… esti un zero frate… postezi aiurea… Ai uitat sa intrebi pentru un prieten… :-)))

      • y Răspunde

        Stimată redacție. Vă rog frumos și insistent nu mă provocați. Dacă până acum aveam dubii acum deja sunt sigur. Așa se face trafic pe site nu cu știri redate profesional ??? Boul c-block a fost și vatra și y (drept fals) și altele. Aveți personalitate multiplă? Întreabă prietenul. Și vă recomandă un psihoterapist bun.

  4. bla Răspunde

    minciuni vechi… True lies

  5. Nimeni Răspunde

    In ultimii ani Somesul nu a prea iesit din malurile vechi dar nu este niciodata exclusa o cantitate mare de apa, mai ales cu clima aceasta imprevizibila. Ceva risc este in acest sens altfel nu ar fi rau sa se realizeze proiectul.

  6. FotoRahat Răspunde

    Bai nene, altceva inafara de planuri, proiecte si foto planuri mai prezinta primaria asta ceva? Ce naiba ne dati pe la nas cu proiecte fandosite , cand in realitate tot ce se depune pe orasul asta este praful!? Veniti cu investitii si investitori, cu solutii reale ptr oras, altfel nu va ramane nimic din el?

  7. FotoRahat Răspunde

    Nu sunteti in stare sa reparati treptele de pe podul Gopescu iar pasarela peste Bdul Transilvania sta sa se prabuseasca, dar veniti cu tot felul de elucubratii de gen zona de promenada si agreement pe dig. What’s next? Jacuzzi ptr pestii din Somes si scara rulanta pe pod?!

  8. Vlad Tepes Răspunde

    Baieti, nu v-ati prins .
    Ideea e ca primarul sa obtina aprobarea pentru costurile cu proiectarea acestei idei – frumoase de altfel – proiectare care costa , fiti siguri, cineva isi ia tainul , dupa care se asterne tacerea…!
    Asa se duc enorm de multi bani de la buget, pe studii si proiecte care maresc arhivele….
    …si cind ii aud pe multi, ca nu sint bani la buget !
    Iata de ce .

  9. y Răspunde

    Recomand la toată lumea să citească un articol cap-coadă despre toate planurile SF cu care ne aburește primăria tot mandatul ăsta, articol mult mai bine documentat. Concluzia și-o trage fiecare. Părerea mea personală este că cineva ne ia drept copii mici, fraieri, proști etc., ce vreți. Ca un fapt divers, de exemplu plasele de pe pasarela dintre dig și Centrul Nou ca să nu cadă bucăți de beton peste mașini au fost puse încă pe vremea lui Coica, deci de 5-6 ani. Soluție temporară. Temporară???
    http://www.satumareonline.ro/cp/8/28936/Mai-tineti-minte-machetele-frumoase-cu-%C3%82%E2%80%9Dreabilitarea-Centrului-Vechi%C3%82%E2%80%9D–Noa–%C3%82%E2%80%9Dnu-mai-sunt-de-actualitate%C3%82%E2%80%9D-;–

  10. Driver Răspunde

    Problema cea mai mare că NU ai din ce alege!!!
    Hoți, minciuni, promisiuni…..
    de nenumarate ori!!

  11. ...... Răspunde

    In loc sa faca parcarile etajate promise , sa puna la punct infastructura ei ne arunc niste desene facuta de echipa Guntner ,care sunt platiti cu bani grei.

  12. Vasile Laszlo Răspunde

    E foarte bine daca se va realiza aceasta lucrare intre cel doua poduri. Intrebarea mea este ce se intampla in afara podurilor. Tot boschetari care dorm pe dig, mizerie, jungla, cladiri demolate, aspect lunar, Siria? Ar trebui reabilitat tot malul somesului pe toata raza municipiului incepand de la strandul vechi pana la podul tehnologic.

  13. Mae Răspunde

    Eu aș face un ponton și aș cumpăra un vaporaș și ias trimite pe toții acești mincinoși udmr la budapest să scăpăm o data de rasa asta infectă și vicleană numai minciuni și speculați a fost în China pe bani noștri să vadă parcării etajate a venit cu mari promisiuni și gata sau evaporat….în schimb a cumpărat mașină de ridicat !!! Ca sa facă bani !!!!! Bă gabor fii om !!!!

    • cârcotaş Răspunde

      Nu ştiu cât de om e Gabor dar tu clar eşti un xenofob jalnic. Cei în drept ar trebui să-ţi ia urma şi să-ţi aplice legea.

    • Norick Răspunde

      Igazad van barátom, Gábor egy gennyláda, az volt és az is marad!
      Magyartol aljasabb ember nem létezik. Lepaktáltak a PSD vel csakhogy megbuktatsák a kormányt.
      Aljas szemetek, ahova köpnek oda nyalnak!!!

      • y Răspunde

        Tízparancsolat, a 7.-ik parancsolat:”Ne lopj!” Părinții au uitat să-ți bage asta bine în cap. Ugye?

        • Norick Răspunde

          @y : hát sajnos tényleg nagyon gáz lett ez az oldal…Pedig egész jól indult , csak hát ez a sok köcsög idióta elrontja az egészet…Legalább írna helyesen magyarul , de hát mit akarok egy max. 10 osztályostól – az is falun… 😛
          Kellemes napot Neked… 🙂

      • Norick Răspunde

        És vajon anyád tudja , hogy így lopsz te kis hülyegyerek ? Nem vagy képes egy saját véleményre ? Szánalmas vagy … 😛
        U.I. te sokkal nagyobb gennyláda vagy… 😛

  14. ciprian Răspunde

    Ai nostri “alesi” nu sunt in stare sa astupe o groapa in asfalt si vor sa amenajeze Somesul…alegerile si goana dupa voturi ii deregleaza rau pe unii

  15. Tibor Răspunde

    As dori si curatarea albiei intre cele doua poduri.Totul ar fi mai frumos.

  16. kati -1 Răspunde

    Cînd se va curăța fundul someșului?
    Înainte de proiect sau după?

  17. Lili Răspunde

    Domn primar, ati uitat de pasarela pietonala de la mall spre centrul nou, proiect platit din bani privati si care trebuie executat de catre primarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.