Ultima actualizare: ieri, 16:59

Locale

HARTA. Satu Mare, în top la mortalitatea infantilă. 7 decese la o mie de copii născuți vii

Satu Mare, în top la mortalitatea infantilă. Principala cauză a mortalității infantile este prematuritatea, care înregistrează o creștere semnificativă în aproape toate țările lumii, potrivit Asociației Salvați Copiii.

Rata mortalității infantile în România este de 6 la 1.000 de bebeluși vii. În județul Satu Mare, rata este chiar mai mare decât media națională: de 7 la 1.000 de bebeluși vii. De altfel, Sătmarul este printre cele 22 de județe care au o rată a mortalității mai mare decât cea națională.

Sunt județe în care mortalitatea infantilă este chiar și de cinci ori mai mare față de altele. În Tulcea, Botoșani, Călărași sau Sălaj, situația este chiar dramatică, având o rată a mortalității infantile cu valori peste dublul mediei naționale.

Organizația Salvați Copiii România a accelerat, în 2019, programul de combatere a mortalității infantile, capitol care încă plasează România pe unul dintre primele locuri din Uniunea Europeană, din cauze în general prevenibile sau tratabile.

În ultimii opt ani, Salvați Copiii România a investit peste cinci milioane de Euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării cu 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.

 

Un comentariu

  1. Dany Răspunde

    De ani de zile suntem in topul deceselor / tara si totusi la capitolul sanatate nu se face nimic. Alti ( exp Bistrita, Oradea, Baia Mare ) au fost capabili sa reabiliteze spitale sa le doteze si sa aduca si specialist la noi ……pauza . “Multumim “Consiliului Judetean ca se ingrijeste de sanatatea satmarenilor, de reabilitarea drumurilor judetului, … si multe altele pe care nu le face .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.