Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Primăria are buget record pentru investiții. Ce lucrări se fac în acest an

Primăria are buget record pentru investiții. Bugetul Primăriei municipiului Satu Mare, pe anul 2020, este cu 100 de milioane de lei mai mare față de anul 2019. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că este vorba de cel mai mare buget pe investiții din ultimii zece ani.

Concret, bugetul Primăriei pe 2020 este de 329 de milioane de lei. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că pentru dezvoltare s-au atribuit nu mai puțin de 112 milioane de lei, față de 32 de milioane în anul 2016. Doar pentru refacerea infrastructurii rutiere, care va continua în acest an, se vor aloca nu mai puțin de 23,5 milioane de lei.

De asemenea, sunt incluse și proiectele europene de 40 de milioane de lei. Cu acești bani se vor realiza cele mai importante investiții, și anume reabilitarea Centrul Vechi și a Centrului Nou, reabilitarea zonei Cubic, terminalul de transport și autobuze noi precum și reabilitarea unui număr de cinci blocuri.

Centrul Nou este licitat cu executant și poate sa înceapă după ce se termina proiectul tehnic, a spus primarul, adăugând că Centrul Vechi este în evaluarea ofertelor pentru licitație, iar în câteva săptămâni se poate încheia contractul. De asemenea, a mai precizat edilul-șef, se licitează din nou pasarela peste Someș, iar construcția terminalului de transport va începe undeva în luna aprilie sau mai. Tot atunci se așteaptă și primele autobuze.

Din bugetul propriu al Primăriei au fost alocate deja sume pentru noul pod peste râul Someș: ,,Dorim să începem execuția”, a spus primarul Kereskenyi Gabor, precizând că până la sfârșitul lunii februarie ar putea exista un câștigător al licitației, iar mai apoi pot începe contestațiile.

Edilul-șef a mai precizat că s-au primit peste 800 de răspunsuri la chestionarul privind activitatea Primăriei, dar și 30 de e-mail-uri cu propuneri concrete asupra bugetului.

 

17 comentarii

  1. unu Răspunde

    nu se va face nimic sunt promisiuni electorale , erau atatea promisiuni sin in 2016 , avem e anul 2020, asta e, daca nu promiti cine naiba te alege:)

  2. c-block Răspunde

    Ar fi cazul ca primarul și trupa veselă să se uite ce s-a promis acum 4 ani și ce s-a realizat. Eu recomand asta cu mare căldură pentru că e mai simplu și mai puțin deranjant decât dacă oponenții politici vor pune aceleași întrebări. Pentru că atunci s-ar puteam să auzim numai ăăăăă, hm, și alte “reacții”. Nu de promisiuni ducem lipsă, cu așa ceva e plin podul casei. Ceva concret, palpabil. Deocamdată am fost serviți cu biscuiții de beton ai lui Tarr, niște dungi albe contracost ca și parcări și atâta.

  3. x-ulescu Răspunde

    tunel sub Somes , si in tunel …..al 3-ilea pod !!

    • ... Răspunde

      Un tun, nu tunel.

    • Unu' Răspunde

      O parcare specială, etajată, pentru cabinetele coi-ca, nu dorești?
      Acum s-ar putea fura câte o bandă pe sens, că pista de biciclete a furat-o dorel de sătmar – cel mai prost primar din istoria sătmarului, mânca-l-ar ciuma bubonică să-l mănânce!

  4. Coica Răspunde

    Și eu votez administrația actuala, felicitări.

  5. Adi Răspunde

    Un grup de șovini care au ajuns să fie lăudati după un mandat catastrofal al unui idiot de primar “Dorel “de Sătmar.
    Nu a făcut nimic nici actialul primar , sper să avem cu adevărat un primar capabil.

  6. Coica Răspunde

    Sătmărenii mei dragi, dacă candidez,am sustinerea dumneavoastră?

  7. matroz Răspunde

    Domn Gaborrrrr….Cand ati adoptat bugetul?

    • y Răspunde

      @matroz.??? Sunt doar celebrele “minciuni electorale” că doar s-a lansat ca să fie reales. Poporul mușcă la asemenea abureli. Se vinde la greu blana ursului din pădure.

  8. Gyuri Răspunde

    Votați dreapta sau centru dreapta?
    Ca dmr si stânga au tot fost.
    Ia sa vedem?

  9. c-block Răspunde

    Și acestea fiind spuse, dragi copiii, puteți merge la culcare. Noapte bună! Să-i mulțumiți domnului primar că și-a făcut timp să ne aburească cu niște povești SF vânătorești-pescărești.

  10. Podravka Răspunde

    Intrebarea e simplu:Oarecum,devine Satu Mare pe nivel AUSTRIAC ca si Careiul pana in 2022,ca promisiuni sunt foarte multe???

  11. Cristi Răspunde

    Aia cu Satu Mare “VA FI UN ȘANTIER” îi tare de tot, o folosește primarul și acoliții lui în fiecare an.
    Mă întreb el crede că noi credem că minte, sau crede că credem că……..sictir !!!!!

  12. Lili Răspunde

    Domn primar nu mai aveti machete sa ne prostiti cu ceva mai frumos??
    Fondurile alea europene tot asteptam sa vina, cred ca trec prin Ucraina si asteapta la frontiera de la Halmeu!
    Daca nu sunteti un fripturist veniti cu programul din 2016 de promisiuni versus realizari si mai discutam!
    Nu toti se lasa prostiti de investitiile realizate de privati gen Kaufland, Lidl etc. si sa aiba curiozitatea sa vada marile realizari ale mandatului actual.
    Nu sunt fana Coica si nici nu intra acest individ in discutie!

  13. satmarean Răspunde

    Primarul a făcut COPY PASTE la promisiunile electorale din campania trecută! Dar tot el o să fie primar, nu pentru că e bun ci pentru că o să fie doar un singur tur de alegeri. GHINION!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.