Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Primul român infectat cu coronavirus! A fost dus de urgență la spital

Un cetățean român a fost infectat cu coronavirus! Acesta a fost dus de urgență la spital și se află sub atenția medicilor.

Este vorba despre un cetăţean român aflat pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze. Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

,,Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri). Potrivit Societății Române de Microbiologie, pe vas sunt sute de cazuri de îmbolnăvire.

„Pe vas sunt peste 200 de cazuri de îmbolnăvire. Nu cred că e o situaţie specială, e vorba de o procedură care se aplică în situaţii de acest fel. E bine că autorităţile japoneze au capacitatea de a prelua şi de a trata astfel de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila, de la Societatea Română de Microbiologie.

 

Un comentariu

  1. Nimeni Răspunde

    Iata ca virusul a inceput sa numere si romani, ar fi primul, insa numai Cel de Sus stie la ce numar a ajuns. Rata de infectare de 2,2 nu pare de speriat dar daca facem o comparatie cu un balaur la care daca ii tai un cap apar imediat altele doua in locul lui, se schimba perceptia. Ticalosul mic pare scapat din cutia Pandorei speculand din plin obiceiurile firesti si nefiresti ale oamenilor. Cu masca sau fara masca, infecteaza om dupa om si probabil si alte vietuitoare. Si daca patogenul dupa atatea experimente trece la o versiune si mai virulenta? Cum s-au jucat virusii in trecut cu bietii oameni? Nu cred totusi ca avem de-a face cu un supervirus dar nici cu unul obisnuit. In orice caz cand isi va epuiza virulenta, daca acest lucru se va intampla vreodata, probabil ne vom schimba putin obiceiurile nesanatoase pe care le avem si-i vom privi pe virusi cu alti ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.