Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

STATISTICĂ. Vârstnicii, cei mai afectați de coronavirus. Decedații au peste 70 de ani!

Vârstnicii, cei mai afectați de coronavirus. Persoanele în vârstă și cele care au boli preexistente sunt cele mai expuse în fața coronavirusului. La polul opus, copiii reprezintă singura categorie de persoane care a făcut față cu brio virusului din China.

Rata mortalităţii este mult mai mare la persoanele vârstnice, care au boli preexistente, precum afecţiuni cardiovasculare, diabet, boli respiratorii cronice sau cancer. Astfel, cei mai expuși în fața coronavirusului sunt persoanele de peste 80 de ani. Aici vorbim de o rată a mortalității de aproape 15%, care scade însă drastic odată cu vârsta. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 70 și 79 de ani, rata mortalității este de 8% și coboară până la 3,6% când vorbim de persoane între 60 și 69 de ani.

Rata mortalității este extrem de scăzută când vorbim de persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani, 0,4% și coboară până la 0,2% în rândul persoanelor care au până în 39 de ani. Deși nu există încă un vaccin împotriva coronavirusului, sistemul imunitar al copiilor nu a fost doborât până în prezent. Din studiile date publicității de medicii chinezi, până acum nu s-au înregistrat niciun deces provocat de coronavirus la copiii cu vârsta sub 9 ani.

Rata medie a mortalității din cauza coronavirusului este de 2,3%. 80,9% dintre cazuri sunt ușoare, 13,8% sunt severe și doar 4,7% critice.

Statistica în timp real despre coronavirus poate fi urmărită AICI.

 

 

 

2 comentarii

  1. ... Răspunde

    Recent autoritățile italiene au anunțat că un bărbat din Rimini recent întors din România a fost diagnosticat cu coronavirus. Autoritățile române bineînțeles nu spun nimic. Cum a spus Arahat și cu restul? Noi să fim liniștiți că autoritățile competente veghează și iau măsuri. La ce măsuri? La locul de veci? Ce bine că măcar CSAT-ul se întrunește pe speța asta! ?? Mai bine mai târziu decât deloc. Oricum, în situația dată igiena noastră “tradițională” care evită folosirea curentă a săpunului ne va “rezolva”. Cazul Colectiv e mic copil față de ce urmează. Sper să nu fie așa.

  2. Jan Răspunde

    Îi aci sfârșitu, ce mai ???. Anglia s-a retras din UE, euro urcă ca betyeșigu, aieștie să tăt ceartă în politică, criză criză, aiaiai, aste nu a bine deloc !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.