Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Suspiciune de coronavirus. Prima româncă dusă la București în condiții de securitate maximă

Suspiciune de coronavirus. Prima româncă dusă la București în condiții de securitate maximă. O tânără în vârstă de 29 de ani, sosită acum șapte zile din Italia, a fost dusă de urgență la Institutul Național de Boli Infecțioase ,,Matei Balș” din Capitală.

Tânăra, cu domiciliul în Râmnicu Sărat, s-a prezentat în această dimineață, marți, 25 februarie, la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Aceasta a acuzat febră, dureri musculare și tuse, iar medicii au decis ca pacienta să fie transferată de urgență și în condiții de securitate maximă la Institutul ,,Matei Balș” din București.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, tânăra a declarat că, acum şapte zile, a sosit pe Aeroportul Otopeni venind din Italia, zona Veneto – Veneţia.

7 comentarii

  1. Alin Răspunde

    Minunat…..sa vezi panica daca are virus….sapte zile a fost in contact cu o multime de oameni care la randul lor cu alti oameni si tot asa…..frumos

  2. Alin Răspunde

    Pe Otopeni…..ha ha parca in Bucuresti nu e asa mare stres poate ajunge si pe la Parlament un pic ca si asa sunt majoritari peste 60 de ani si uite asa nu a reusit o tara intreaga sa.i inlature de acolo poate reuseste virusul asta….

    • .... Răspunde

      În schimb italianul depistat pozitiv din Rimini a stat vreo 5 zile în Craiova, s-a plimbat haihui prin Oltenia dragă a Olguței. Aiai, ce va fi! Mă aștept la o explozie a numărului de pacienți pozitivi. Foarte bine. Autoritățile veghează. Cercetătorii britanici încă studiază la ce anume.?

  3. Nimeni Răspunde

    E mult mister asupra pacientului nr.1 din Italia infectat cu coronavirus, asta deoarece el nu are legatura cu China. Dupa mine, serviciile secrete ar trebui sa lucreze din plin, deoarece e putin probabil ca acest coronavirus sa apara intamplator la o distanta atat de mare. Ar trebui vazut, eventual, si practicile unor medici care testeaza medicamente noi pe bolnavi fara sa le comunice acestora acest lucru fiindca atat in Italia cat si in China medicii au contribuit cu voia sau fara voia lor la transmiterea acestui coronavirus. Nimic nu ar trebui exclus pentru ca impactul social si economic poate fi enorm.

    • da Răspunde

      Nu e chiar asa. Au fost niste turisti chinezi care s-au plimbat haihui cu grupul lor prin toata Italia si care erau infectati. Au scris ziarele acum vreo doua saptamani. Dar faptul ca virusul se comporta asa selectiv, unii sunt practic imuni si totul a pornit din Wuhan unde este un mare centru chinez de cercetare de profil nou-nout nu poate fi intamplator. Eu zic ca a scapat acolo ceva de filtre. Daca in Italia deja se vorbeste de armata va dati seama ce va fi la noi. Mai ales prin prisma italianului din Rimini care probabil a infestat tot ce a vrut in Oltenia in 5 zile. Va fi jale la noi.

  4. Nimeni Răspunde

    @da. Noi cetatenii de rand nu putem cerceta zonele acestea secrete de aceea am scris ca e de nasul serviciilor. Cred ca fiecare tara se ocupa cu armamentul biologic desi nu recunosc asta, sunt convins ca unele tari sunt mult mai avansate ca altele. Ca a scapat sau nu, ca au fost chinezii sau nu, nu prea are importanta, ce e relevant este ca noi romanii suntem foarte vulnerabili deoarece ne-am raspandit pe tot globul pamantesc. Atacul coronavirusului este asupra unor regiuni puternic industrializate si dens populate, probabil, daca este ceva malefic la mijloc, si in Romania va lovi tot in astfel de regiuni.

    • da Răspunde

      @Nimeni. Mă uit de dimineață la știri și sunt de-a dreptul siderat de cum reacționează autoritățile. Nu sunt alarmist. Săptămâna viitoare așa spre luni-marți cel târziu mă aștept la primele cazuri neaoș autohtone. Apoi urmează distracția. Nici măști nu mai sunt, nici complete de protecție. Nu la farmacii sau în spitale ci în țară. Nici dacă vrei nu mai găsești. Și chiar dacă găsești mai trebuie și schimbate, nu ? Oricum, să fie clar eu nu înțeleg și chestia asta cu măști. Nu te protejează împotriva virusului. Virusul prin definiție este submicronic deci masca este apă de ploaie. În schimb mai protejează pe cei din jur dacă persoana infectată poartă mască. Atât. Multă sănătate la toți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.