Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

Un copil de 8 ani rănit în accident a devenit îngeraş. Salvează trei vieţi!

Un copilaş de doar 8 ani rănit într-un accident rutier a salvat prin moartea sa alte trei vieţi. El se afla pe margine drumului, în localitaea Cămăraşu, judeţul Cluj, alături de un alt copil de 10, când două maşini s-au tamponat iar una a fost proiectată peste cei doi. Copilul de 8 ani nu mai avea şanse să îşi revină iar părinţii au decis să îi doneze organele şi să salveze alţi trei copii. Astfel, rinichii ajung la doi copii, iar ficatul la un alt copil, informează PortalCJ.

Mesajul Agenţiei Naţionale pentru Transplant:

“Un înger de 8 ani salvează alţi 3 copii. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

La Cluj, un accident rutier a frânt, brusc, viața unui copilaș de doar 8 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, puterea de a dărui altor semeni acel bob de rouă care descoperă zorii unui nou început, care șterge coşmarul nopţilor de suferinţă, este un gest suprem.

Cu profesionalism şi responsabilitate, echipa de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Dărăban – kdp) a încheiat una din cele mai sensibile etape ale luptei pentru viață.

Datorită acestui înger, doi copii, de 9 ani și de12 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Un alt copil va fi salvat prin transplant de ficat la University Hospital Regensburg. Medici români şi străini şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar.

Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Sperăm că vor găsi alinarea la gândul că alţi 3 copii vor putea zâmbi”.

Imagini de la locul accidentului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.