Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

UNICAT. Globuri pământești uriașe, fabricate în județul Satu Mare

Globuri pământești inspirate din romanele lui Jules Verne, fabricate la Carei. Doi antreprenori au dezvoltat o fabrică de globuri pământeşti, la Carei, iat acestea sunt ceva mai mari decât cele de pe care am învăţat cei mai mulţi dintre noi geografia, titrează Business Magazin. Remus Gall şi sora lui, Simona Gall, îşi doreau de mulţi ani un glob pământesc uriaş, care să şi arate interesant, nu doar de departe, ci şi de aproape, iar visul lor a devenit realitate.

Cei doi au pus bazele Biodome Systems, o firmă care proiectează domuri geodezice – clădiri în formă de minge, eficiente energetic –, dar nu s-au limitat doar la această divizie de business, aşa că, tot sub formă de sferă, au început să proiecteze şi globuri pământeşti.

„Singurele globuri de pe piaţă care erau atât de mari cum ne doream erau pictate cu acuarele în culori tocite şi mai aveau şi preţuri de zeci de mii de euro. Aşa că, în 2018, ne-am decis să ne facem şi noi un glob exact cum ne-am dorit întotdeauna, ca cele din romanele de Jules Verne”, a povestit Remus Gall, pentru Business Magazin.

Un astfel de glob costă 5.000 de euro şi şi-ar putea găsi locul fie într-o casă ori un birou care vrea să fie înnobilat cu un astfel de obiect care te poartă în jurul lumii într-o secundă, fie în muzee sau şcoli, ca recuzită pentru micii exploratori. Cei doi antreprenori au reușit să obțină și brevet pentru tehnica nouă de a face globuri pământești.

„Fabricăm globurile 100% în România, la Carei. Este un proces foarte migălos, manual, care durează până la trei luni pentru un singur glob cu diametrul de 80 de centimetri”, explică Remus Gall.

Dincolo de prototipul deja realizat, cei doi fraţi vor să dezvolte noi modele de globuri în 2020, cu hărţi istorice şi mai multe detalii. Unul dintre modele urmează să ilustreze planeta Pământ în anul 2100, după ce nivelul oceanelor se va ridica.

Sursa: Business Magazin

2 comentarii

  1. cârcotaş Răspunde

    Ce poate fi mai frumos decât a îmbina pasiunea cu folosul material?

  2. abc Răspunde

    5000 euro….cu banii aia,inconjor pamantul nu doar cu degetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.