Ultima actualizare: azi, 18:14

Naţionale

VIDEO. O vânzătoare de ziare a găsit un portofel cu 19.000 euro și l-a predat Poliției: „Nu i-am muncit eu”

O femeie care distribuie ziare în parcarea centrului comercial Carrefour din Iaşi a găsit un portofel în care se aflau peste 19.000 de euro şi a mers să îl predea Poliţiei. Povestea femeii a ajuns cunoscută repede în toată țara.

Ana Manole, în vârstă de 31 de ani, a găsit portofelul burduşit de valută joi, 6 februarie, în ziua în care proprietara banilor, o femeie de 63 de ani din localitatea Holboca, l-a pierdut. Ieşeanca neatentă venise la centrul comercial pentru a schimba valută şi avea la ea două portofele, unul cu 19.100 de euro şi al doilea cu o sumă mare de lei. Din neatenţie, a băgat în geantă doar portofelul cu lei, celălalt căzând în parcare. Femeia a găsit portofelul în acceaşi zi în care acesta a fost pierdut.

„l-am luat în mână şi am simţit că e ceva în el. L-am desfăcut şi am văzut că e valută multă”, a povestit Ana Manole.

Ieşeanca spune că, de fiecare dată când găsea un bun pierdut în părcare, îl restituia proprietarilor prin intermediul serviciului de Relaţii cu Publicul al complexului comercial. În acest caz, femeia care a pierdut portofelul a mers direct la Poliţie şi a reclamat un furt, însă poliţiştii au analizat camerele de supraveghere şi nu au obţinute date care să confirme infracţiunea.

„Duminică am sunat la birou de informaţii şi am întrebat dacă a venit cineva să spună că a pierdut un portofel”, spune Ana, care a mai arătat că, văzând că nimeni nu revendică suma de bani, a mers, luni, 10 februarie, la Poliţie.

Acolo a fost chemată şi reclamanta, care a primit banii înapoi.

„Doamna a început să mă ia în braţe, să plângă de bucurie, m-a pupat, mi-a zis că mă ia la ea acasa şi ne facem rude. A fost foarte veselă”, a mai spus Manole.

Tânăra spune că nu erau banii ei munciţi şi că n-a luat în calcul varianta de a păstra banii. Ea câştigă din activitatea de vânzător ambulant de ziare în jur de 1.500 de lei pe lună şi trăieşte, alături de familia sa, în condiţii modeste în cartierul Cicoare din Iaşi.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că portofelul aparține unei femei de 64 ani din comuna Holboca.

La data de 6 februarie, aceasta s-a prezentat la sediul Poliției Municipiului Iași și a reclamat faptul că i-a fost sustras portofelul cu bani, însă din investigațiile efectuate de polițiști a rezultat că fapta nu se confirmă. Polițiștii i-au restituit banii femeii de 64 de ani.

”O felicităm pe tânără pentru gestul său și apreciem spiritul civic de care a dat dovadă, reprezentând un exemplu demn de urmat pentru ceilalţi”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Sursa: Universul

5 comentarii

  1. manole Răspunde

    si frumoasa si desteapta – brovo ana manole

  2. Somacheres Răspunde

    Așa proastă numai in sm poate exista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.