Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Caz nou de coronavirus în judeţul Satu Mare. Asistenţi trimişi în izolare!

Caz nou de coronavirus în judeţul Satu Mare. Un nou caz al unei persoane confirmare cu COVID 19 a fost înregistrat în această seară în judeţul Satu Mare. Potrivit surselor PortalSM este vorba despre un pacient de 75  de ani internat la spitalul din Carei.

Din primele informaţii reiese că bărbatul a ajuns la spitalul din Carei în urmă cu două zile. El avea simptomele unei răceli. Medicii au decis să îl testeze pentru COVID 19 şi să îl plaseze în carantină, însă el a intrat în contact cu aproximativ 10 cadre medicale.

În această seară a sosit rezultatul de la laboratorul din Cluj, care arată că bărbatul a fost infectat cu COVID 19.

Cei care au intrat în contact cu bărbatul au fost trimişi de urgenţă în autoizolare. Urmeză efectuarea unei anchete epidemiologice şi testarea lor.

9 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Intrebare
    – la Carei nu exista un triaj in fata spitalului cu pers med echipat?
    – daca era testa in triaj si condus in spital ( daca era necesara internarea) pe o sectie pregatita deja pt covit 19 cu personal echipat corespunzator cum se putea ajunge ca acum sa fie scoase din activ 14 zile 10 cadre med?
    Event raspunsuri
    – nu au un triaj, iar daca au pers med nu sunt echipati sau nu au resp regulile
    PS. Daca nu vor invata din asta ce vor face daca in per urmatoare vor avea 50-100 cazuri pe zi?? Au auzit de Suceava?

    • ... Răspunde

      Mai grav e că bătrânul de 75 de ani din Cămârzana (pentru că despre el este vorba) a fost internat inițial la spitalul Negrești-Oaș! Aștept explozia numărului de depistați pozitiv!
      Dar ce zici tu de faptul că o doctoriță din București după două gărzi efectuate s-a autodiagnosticat cu suspiciune de covid. S-a dus la spitalul de contagioși, la DSP, a apelat la spitalul propriu unde lucrează (spital privat) și nu i se face testul pentru că e formă ușoară! Tocmai bine! Marș înapoi la lucru și infestează cât mai mulți! Asta este sistemul nostru. Apoi breking news cu câte și mai câte cazuri noi! Din astea câte puteau fi evitate???

  2. +++ Răspunde

    Ce ne-am face fără cei din Cluj? Suntem la ani lumină de clujeni. De zeci de ani cu toți auzim mereu aceeași placă, “am fost operat la Cluj,aștept rezultatul de la Cluj, m-au trimis la Cluj, mă duc la Cluj….. Dar, cu toate acestea, când ajungi la spitalul din Satu Mare, ești privit mereu de sus. Senzația este că această stare și mentalitate va continua multă vreme.

  3. Satmarean Răspunde

    Din pacate asa a fost conceput sistemul , pe centre universitare. Poate dupa terminarea acestei epidemii sa se treaca la treaba pt regândirea întregului sistem sanitar , de la spitale pana la producerea in tara de medicamente si dezinfectanti reducand cat mai mult posibil importurile. Si asta gandit mai departe in toate domeniile: constructii , agricultura etc Bineinteles depolitizat toate posturile de conducere de la stat. Fiecare institutie sa-si aleaga pe baza de concurs si competenta conducatorii si care sa fie schimbati in secunda doi de un consiliu de administratie daca nu-si face treaba si asta fara vreun amestec …..de la centru!(minister , partid politic)

  4. ... Răspunde

    Mod diferit de abordare. În loc să se cace pe ei ungurii au trimis avioane militare și au achiziționat din Turcia cele necesare pentru producerea măștilor și combinezoanelor de protecție pentru cadre medicale și nu numai. Materialele sunt de o săptămână în țară și penitenciarele deja le fabrică 24/24! De exemplu se fabrică așa 6,6 milioane de măști de protecție. Noi facem licitație și dăm bani la Botezatu să ni le facă pe bani grei și etapizat în 45 de zile. 😱
    Și de luni la unguri fiecare spital va avea comandant militar care se ocupă cu siguranța și cu aprovizionarea fără a interveni în actul medical. Noi în schimb …. ???
    Dar ei au guvern.

  5. Pop Ioan Răspunde

    Si noi si Ungaria au cite un Orban. Al nostru e cel bun , lor le-a ramas cel rau. Unde sintem noi si unde sint ei ( in toate domeniile) ??

  6. Andrea Răspunde

    Dar DSP a fost prin Camarzana? Am inteles ca ajung doar luni…doar azi e zi de hodina.
    Vecinii au fost izolati? Pachetul verificat si distrus?
    Sau se inmultesc virusii…MADE in SATU MARE
    Bravo dl.primar! Toate le tii sub control

    • a* Răspunde

      Vecinii am inteles ca erau deja izolati. Erau veniti din UK, de fapt ei au adus pachetul batranului. Asta teoretic pentru ca la tara stii cum e. Mai ales in Camarzana care se intinde peste multe vai, ogase si dealuri. Drq stie ce va iesi de aici. Vom afla in maxim 2 saptamani pentru ca batranul s-a plimbat si prin Negresti si prin Satu Mare dupa medicamente.

  7. Profesor Răspunde

    Lipsa de organizare competentă în spitale se datorează POLITIZĂRII !!! Au fost puși director tot felul de lipitori de afișe, politruci ajunși șefi peste noapte, aroganți și neprofesioniști. Doar să fie din partidul nostru era singura condiție de competență! Acum politizarea instituțiilor se întoarce cu spitale nepregătie. Acolo pot ajunge și politicienii, și cei ce i-au pus șefi chiar pe cei incompetenți! Dumnezeu nu doarme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.