Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Cinci sătmăreni „autoizolați”, prinși într-o casă. Duși cu forța într-un centru de carantină

Cinci sătmăreni „autoizolați”, prinși într-o casă. Duși cu forța într-un centru de carantină. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare, echipajele mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări în cazul a 2494 de persoane, pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, ocazie cu care au identificat 6 persoane care nu respectau măsurile de izolare la domiciliu.

Astfel, polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Gherța Mică au identificat la data de 30 martie a.c., 5 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 66 de ani, care se aflau la locuința unui tânăr de 23 de ani, deși toate aceste persoane identificate de polițiști aveau obligația să respecte măsurile de izolare la domiciliu.

Pe raza de competență a aceleiași secții de poliție a fost depistat un alt tânăr de 23 de ani care, deși avea obligația respectării măsurii de izolare la domiciliu, a fost depistat la volanul unui autoturism.  

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, față de persoanele în cauză polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare totală de 30.000 de lei,  pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoanele mai sus menționate au fost internate într-un centru de carantină instituționalizată pentru un nou ciclu de 14 zile.

Tot în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 99 de sancțiuni contravenționale în valoare de 318.500 lei persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pe parcursul zilei de ieri, 30 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni care au vizat verificarea a 122 de agenți economici de pe raza județului Satu Mare a căror activitate a fost suspendată în această perioadă, fără a fi identificate nereguli, aceștia înțelegând gravitatea situației și astfel conformându-se.

9 comentarii

  1. Szalma Jack Răspunde

    In loc sa fie fericiti ca au ajuns cu bine acasa,ca s-au facut eforturi exagerate pentru a fi lasati sa treaca granitele mai multor tari,acestia sfideaza orice regula a bunului simt !!! Eu,daca eram politist,le aplicam si vreo doua trei pulane peste cur !!

    • doi Răspunde

      Ce vrei de la ei? Niște oșeni proști! Atâta știu și ei. Casă mare, mulți bani, beau cuba până dau pe dinafară dar dorm în spate cu godacii. Cum spunea cândva Fernea, măi dar nu au putut să ne ia pe vremuri rușii toată zona asta?

  2. Vlad Tepes Răspunde

    #doi : daca spui “oseni” , nu mai e cazul sa spui si “prosti”.
    Se intelege !

    • Anonim Răspunde

      și daca zici ungur ce înțelegi ,sau mai la moda venit din italia ?

    • lauren Răspunde

      Cum poti sa zici ca osenii sunt prosti?din osenime se trag oameni de succes,financiar cei mai banosi din SM.Plus de asta toata tara considera osenii harnici/gospodari ,doar tu ii vezi prosti. Prost esti tu care stai intr-o garsoniera si te crezi smecher,prost e ala ce face foamea si inca linge in cur guvernul.

      • doi Răspunde

        Cum au spus exact ala e, oșeni proști. Dacă- ești gospodar nu mergi la chefuri. Punct. Câte șase!
        @lauren, stau la casă proprietate personală, așa că nu ai nimerit.
        Deci concluzia meu rămâne valabilă. Oșeni proști.

        • lauren Răspunde

          Da-te ungure si invata sa scrii romaneste,dupa aia poti critica osenii.
          Ce ar fi sa scriu ungur=agramat ?
          Nu am cum pt. ca nu este asa. Daca unu e prost ca tine,nu-i bag pe toti in aceeasi oala,capra.

          • doi

            Fă rost de niște caractere românești, maaare român ce ești. Panarama satului! Să te mai ștergi din când în când pe guriță (am vrut să spun rât). Vezi că-i maro puțin.

  3. NO party , NO covid19 Răspunde

    Sa va dea osenii la mumu,voua de mai sus. Mizerii,invidiosi si frustrati ce traiti de pe o zi pe alta.
    Nu conteaza ce uram,destul sa uram ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.