Ultima actualizare: ieri, 22:26

Spitalul din Carei
Locale

Coronavirus la Carei. Cadrele medicale care au intrat în contact cu pacientul infectat vor fi testate

Coronavirus la Carei. Cadrele medicale care au intrat în contact cu pacientul infectat vor fi testate în cursul săptămnii viitoare, a anunţat primarul Eugen Kovacs.

“Referitor la situaţia de la Spitalul Municipal Carei, unde ieri un pacient a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, vă anunţ că, în cursul zilei de azi, conducerea spitalului a efectuat o anchetă epidemiologică amănunţită. Personalul care a intrat în contact cu pacientul infectat cu COVID-19 este în autoizolare. În cursul săptămânii viitoare, toţi aceşti angajaţi ai spitalului vor fi testaţi pentru a vedea dacă au contactat boala.

 Având în vedere situaţia grea în care ne aflăm, vă cer să staţi în casă, căci aceasta este cea mai sigură cale de a evita răspândirea coronavirusului la nivelul comunităţii noastre! Nu vă panicaţi, dar respectaţi cu stricteţe măsurile impuse de autorităţi în cadrul carantinei totale”, a transmis primarul Eugen Kovacs

Potrivit surselor PortalSM este vorba despre un pacient de 75  de ani internat la spitalul din Carei.

Din primele informaţii reiese că bărbatul a ajuns la spitalul din Carei în urmă cu două zile. El avea simptomele unei răceli. Medicii au decis să îl testeze pentru COVID 19 şi să îl plaseze în carantină, însă el a intrat în contact cu aproximativ 10 cadre medicale.

În această seară a sosit rezultatul de la laboratorul din Cluj, care arată că bărbatul a fost infectat cu COVID 19.

Cei care au intrat în contact cu bărbatul au fost trimişi de urgenţă în autoizolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.