Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. O parte din măştile aduse din Coreea de Sud a ajuns şi la Satu Mare

O parte din măştile aduse din Coreea de Sud a ajuns şi la Satu Mare. Dotări pentru instituțiile din prima linie de luptă împotriva noului tip de coronavirus.

Instituțiilor din județul Satu Mare, implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de pandemia SARS – CoV-2, le-au fost repartizate și distribuite, în perioada 16 – 27.03.2020 noi echipamente de protecție.

Astfel, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în județul nostru au ajuns:

▶️ 400 de măști tip FFp3,
▶️ 1525 măști FFp2,
▶️ 1755 combinezoane medicale,
▶️ 30 de litri diferite tipuri de dezinfectant.

Echipamentele au fost repartizate Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare, Direcției de Sănătate Publică a Județului Satu Mare, Spitalului de Boli Infecțioase Satu Mare, Unității de Primiri Urgențe Satu Mare, Spitalului Orășenesc Negrești Oaș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare.

Echipamentele de protecție sunt destinate personalului medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienților suspecți ori confirmați.

De asemenea, în folosința ISU Satu Mare au intrat 20 seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din vizieră, mănuși, ochelari și cizme. Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele ce vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor suspecte sau confirmate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus.

Transportul și distribuția materialelor au fost executate de Detașamentul de Pompieri Satu Mare.

Sursa: ISU Satu Mare

Un comentariu

  1. Suciu emil Răspunde

    Acum ca am vazut fotografiile m-am linistit. Nu mai bag de seama agitatia zilnica a celor care cu sau fara motiv bantuie pe strazi fara o minima protectie. Unde sunt cei care vegheaza la respectarea restrictiilor cu exceptia zilelor in care dupa orele 22 urlau sa nu iesim din casa. Nu mai vad neprofesionismul celor care sunt platiti sa organizeze situatia epidemiologica. Nu mai realizez ca atunci cand altii luau masuri guvernantii planificau alegeri anticipate. Nu ma gandesc ca mult prea bine salarizati din bani publici si anume directori de spitale jud. nu au avut un plan minim pt situatii de urgenta si stocuri necesare. Ma las si eu surprins ca iarna ninge, ca vara este cald ca vine o epidemie dar surprinderea mea este gratuita, a altora pe bani publici. Mai aratati fotografii eventual cu plaje exotice sa ma simt mai bine sa nu vad ce post gestionati situatia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.