Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

FOTO. Un milionar discret din Satu Mare donează mii de kit-uri de teste spitalului

Tânărul om de afaceri Stelian Baltă, unul dintre cei mai bogați români din Asia, stabilit în Singapore și originar din Negrești-Oaș, donează Spitalului Județean de Urgență Satu Mare mii de kit-uri de testare pentru identificarea persoanelor afectate de noul tip de coronavirus.

Pe lângă aceste instrumente esențiale în procesul de diagnosticare, omul de afaceri donează, de asemenea, o cantitate semnificativă de măști și echipamente de protecție esențiale către Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș, Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare și Spitalul Municipal Carei. Dincolo de eforturile medicilor, sprijinul fiecăruia dintre noi este vital.

Kit-urile de testare pentru virusul Covid19 donate de tânărul milionar, provin din Singapore, sunt folosite pe scara largă, iar cu ajutorul acestor teste, se poate afla în câteva ore dacă o persoană a fost infectată.

“În lupta cu acest virus, de departe cel mai important lucru în limitarea răspândirii acestei pandemii, este abilitatea de a testa un număr cât mai mare de persoane. Experiența din Coreea de Sud și Singapore ne arată că testarea rapidă, cu acuratețe și distanțarea socială sunt cele mai eficiente metode de a preveni răspândirea acestui virus. Repornirea economiei poate fi grăbită prin edificarea capacității de testare în masă a oamenilor” spune Stelian Balta.

Primul transport de kit-uri de testare Covid19 pentru Spitalul Județean Satu Mare și echipamentele de protecție pentru Spitalul Negrești-Oaș, Serviciul de Ambulanță Județean Satu Mare și Spitalul Municipal Carei vor ajunge în țară săptămâna viitoare.

“Cred că trebuie să fim recunoscători și solidari cu cei din prima linie a frontului, cum este personalul medical, cei care se luptă zilnic, neobosiți, cu efectele acestui virus, luând decizii importante în momente critice. Avem o resursă umană extraordinară, medici a căror expertiză a fost validată la nivel internațional, însă fără dotările necesare, lupta lor va fi zădărnicită. Este imperativ să îi ajutăm să își îndeplinească misiunea. Fiecare gest, oricât de mărunt, în astfel de momente poate face diferența dintre viață și moarte. Sunt optimist, vom depăși cu bine această încercare și vom ieși mai uniți, mai întăriți.” a mai spus Stelian Balta.

10 comentarii

  1. unu Răspunde

    si a facut avere pe saracia altora , acum apar toti milionariii , dar pana acum unde a fost???

    • altu Răspunde

      Dar de unde aceasta concluzie ?…(a facut avere pe saracia altora)…nu are importanta de unde are averea,important este ca nu a uitat de unde a plecat si da un ajutor in ceea ce priveste sistemul sanitar din Romania.Respect!!!

      • Satmareanul Răspunde

        Felicitari domnului. Din pacate sunt anumiti oameni care doneaza de la mii de km, iar cunoscuti antreprenori locali, gen producatori de alimente de baza am vazut cum au crescut pretul la cel mai important aliment de baza, painea cu 20%. Frumos gest.😞

    • lauren Răspunde

      Erau la Saint Tropez si pe la Miami. Sa stea cu tine pe malul somesului la pescuit? 😉

  2. Raul Răspunde

    Avem kit pentru teste… avem de toate… si iata… 3 sau 4 infectati cu coronavirus… e de ras… de ce nu faceti teste in localitatile vizate: Turt, Halmeu etc… ? De ce ati refuzat testele de covid 19 la familia decedatului din Halmeu? Mare politica… mare politica… in veci nu vom afla adevarul…

  3. Adi Răspunde

    Demisia toată conducerea spitalului ,nu avem nimic ,suntem expuși total.
    Numai putem să lucrăm așa.

  4. Alecu Russo Răspunde

    Se vede ca Ardelenii au un suflet mare.

    • NO party , NO covid19 Răspunde

      Vrei sa zici osenii,pe care unii pui de huni ii critica mereu. Sunt cativa oseni cunoscuti care s-au implicat donand cate ceva,o fac pt ca sunt romani adevarati.

      • pixulescu Răspunde

        Dar ăștia care făceau chef de carantină au donat și ei ceva? Sau sunt din ăia rupți în … care dormeau până acum sub pod. Știi tu, “oameni de afaceri”, “am un biznis în construcții” sau alte povești vânătorești.

        • NO party , NO covid19 Răspunde

          Dar tu mister,ai donat ceva?sau esti si tu de ala ce stai pe ajutor social?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.