Ultima actualizare: ieri, 21:48

Spitalul din Carei
Locale

Instituția Prefectului: Spitalul Municipal Carei va fi dotat cu aparatură de specialitate

La începutul acestei săptămâni, în baza unui referat de specialitate realizat de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, prefectul Radu Bud a propus ministrului Sănătății ca spitalul suport pentru pacienții COVID-19 să fie Spitalul Municipal Carei.

S-au purtat discuții cu reprezentanții administrației locale, cu reprezentanții conducerii spitalului și urmează ca în următoarele zece zile acest spital să fie pregătit din toate punctele de vedere. Acest lucru presupune dotarea cu aparatură necesară pentru o secție ATI corespunzătoare, dotarea cu rezervor de oxigen pentru a putea asigura pentru întreg spitalul sursa de oxigen, dotarea cu resurse umane necesare, respectiv specialiști în acele specialități care nu existau acolo.

Astfel, va fi transferat/detașat personal medical de la celelalte spitale din județ, se va pune un accent deosebit pe dotarea cu echipament de protecție în așa manieră încât nici un cadru medical care își va desfășura activitatea în cadrul spitalului să nu aibă cel mai mic risc de contaminare. Într-un cuvânt, Spitalul Municipal Carei va fi un mare laborator.

Acesta va putea prelua toți pacienții care sunt purtători de virus și vor fi confirmați pozitiv în urma testării, dar care, de asemenea, suferă și de alte boli, astfel încât să poată fi tratați în acest centru medical. Pentru orașul Carei și pentru Spitalul Municipal Carei este o mare oportunitate de dotare tehnică și umană pe care până acum nu a avut-o.

De asemenea se va suplimenta numărul de ambulanțe la stația din Carei pentru a putea prelua toți pacienții din zonă care necesită a fi transportați la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

În același timp, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, respectiv la secția Boli Infecțioase sunt tratați toți pacienții testați pozitiv care manifestă forme avansate, iar locația secției II a  Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare va fi destinată pacienților cu risc înalt de infecție COVID -19 sau confirmați.

Pentru personalul medical care va fi detașat la spitalul suport Carei se va asigura cazare în unitățile hoteliere din Carei, acolo unde este cazul.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.