Ultima actualizare: azi, 21:45

Externe

Italia anunță o creștere cu 50% a cazurilor de Coronavirus! Sunt 34 de morți

Numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirusul COVID-19 a ajuns duminică în Italia la 1.694, cu 528 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli. Încă cinci persoane infectate au decedat în acest timp, aducând la 34 bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus, informează Digi24.

În întreaga lume, bilanțul epidemiei de coronavirus a trecut de-acum pragul de 3.000 de morți.

Până în prezent 83 de persoane diagnosticate cu acest coronavirus în Italia s-au vindecat, dar alte 140 se află la terapie intensivă.

Angelo Borrelli a precizat că 41% dintre persoanele testate pozitiv cu COVID-19 sunt spitalizate, celelalte fiind izolate la domiciliu, întrucât acestea din urmă prezintă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice, relatează Agerpres.

Oficialul a mai menţionat că în Italia au fost efectuate până în prezent 21.127 de teste pentru noul coronavirus, mai ales în regiunile cele mai afectate, respectiv Lombardia, Veneto şi Emilia-Romagna.

În Lombardia, regiunea din nordul Italiei aflată în centrul epidemiei din această țară, în unu din 10 cazuri de coronavirus confirmat este vorba de personal medical. Se ia în calcul posibilitatea ca un întreg spital din această regiune să fie alocat pacienților infectați cu coronavirus. 

Mai multe localități din nordul Italiei rămân în carantină, cu restricții de circulație ce afectează în total circa 100.000 de oameni, relatează CNN.

În Franța, unde sunt deja 130 de cazuri, Muzeul Luvru a rămas închis, iar în Germania, la fel ca în Italia, numărul îmbolnăvirilor aproape s-a dublat în 24 de ore și a ajuns la 129. Asta în timp ce Statele Unite, Australia şi Thailanda au anunțat primele decese. În total, cel mai recent bilanț vorbește de 3.001 morți în 67 de țări și teritorii și peste 88.300 de îmbolnăviri.

Un comentariu

  1. italia Răspunde

    41 morti in italia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.