Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Magyar: Ministrul candidat promite reglementarea ordinului cu privire la creșterea porcilor

De săptămâni întregi, crescătorii de porci sunt preocupați de ordinul Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) care ar face practic imposibilă  creșterea, vânzarea și comercializarea porcilor din gospodăriile individuale.

„Nu suntem de acord cu propunerea ANSVSA, aflată în dezbatere publică,care face practic imposibilă creșterea porcilor în gospodăriile individuale! Invocând pretextul combaterii pestei porcine afircană, Autoritatea Veterinară urmează să emită un ordin care ar interzice creșterea, vânzarea și comercializarea porcilor din gospodării și reguli care ar face aproape imposibil pentru fermieri să păstreze porcii” – a afirmat deputatul sătmărean Magyar Lóránd.

În corformitate cu acest ordin, pe viitor, vor putea comercializa animalele doar crescătorii care dețin PFA sau orice altă formă de întreprizător. Mai mult, fermele trebuie să corespundă unor reglementări și norme de bio-securitate care sunt imposibil de îndeplinit pentru unii fermieri obișnuiți.

La audierea de marți a ministrului propus pentru Ministerul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, Magyar Lóránd i-a transmis domnului Oros nemulțumirea fermierilor, cerând o soluționare cât mai rapidă a problemei.

„La sfârșitul audierii l-am susținut cu votul meu pe candidat, care a promis revizuirea acestui ordin destul de nechibzuit. Nechita-Adrian Oros esteun profesionist, medic veterinar de meserie, și  ne-a promis faptul că se va sfătui atât cu fermierii, cât și cu reprezentanții medicilor veterinari pentru a întocmi un ordin care să reglmenteze, dar să nu interzică creșterea și comercializarea porcilor” – a adăugat Magyar Lóránd.

 

Un comentariu

  1. Satmareanul Răspunde

    Buna dimineata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.